1 / 7

Huawei: Viitorul va fi superconectat, iar revolutia tehnologica va fi una super inteligenta

“Viitorul omenirii va fi cu mult diferit fata de ceea ce am fost obisnuiti pana in prezent, iar revolutia tehnologica va fi una super inteligenta, care va genera o si mai buna relatie intre oameni si dispozitive. tehnologia 5G va genera oportunitati uriase in industria telecom, iar inovatia in 5G ne va ajuta sa ajungem mai repede in era Internet of things. (…) Usile catre viitorul digital s-au deschis deja, chiar daca suntem abia la inceputurile inceputului”, sustine Ken Hu (foto) deputy chairman & rotating CEO in cadrul Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de retelistica la nivel global.


Potrivit acestuia, viitoarele retele de mare viteza 5G vor crea peste 100 de miliarde de noduri inteligente, ce vor crea noi evolutii comerciale strategice pe toate pietele pe care vor urma sa se dezvolte.


Pentru succesul tehnologiei 5G, seful Huawei sustine ca va fi nevoie de o mai buna colaborare decat pana acum a tuturor actorilor implicati in dezvoltarea acestui ecosistem – de la marile retele de telefonie - sanatate – educatie – guvern si alte sectoare ale industriei si sustine tot acest proces va trebui, de aceasta data, integrat in randul operatorilor de telefonie. Pentru o integrare perfecta a 5G va fi necesar ca industria telecom sa integreze parteneri din sanatate – educatie - guvern si alte sectoare, astfel ca doar asa vom putea indeplini misiunea de a revolutiona industria. Ceea ce s-a realizat pana in prezent a fost ca fiecare structura sa contribuie cu cate putin. Noi credem ca in aceasta situatie un singur actor va trebui sa adune din fiecare industrie partile esentiale si sa ajute la o dezvoltare a acestui proiect ambitios”, a spus Kem Hum, in cadrul unei conferinte pe teme legate de viitorul telefoniei mobile, la Barcelona.


Mai mult, puncteaza seful Huawei, toti jucatorii implicati in acest proces de maturizare al industriei vor trebui sa fie constienti si de investitiile necesare pentru a face posibila lansarea sa in urmatorii cinci ani, eforturile materiale fiind de ordinul a sutelor de miliarde de dolari.


“Lumea a evoluat datorita tehnologiei, iar acest lucru a facut posibil ca viteza sa fie un factor diferentiator. (…) Imaginati-va ca 5G va face posibila descarcarea unui film de 8GB de pe Internet pe telefon/tableta in numai 6 secunde, asta in conditiile in care in prezent, prin 4G, sunt necesare 7 minute, iar prin 3G acest timp de asteptare poate depasi chiar si o ora”, a mai spus Ken Hu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri