1 / 6

Windows 98 si progresul tehnologic

Dupa succesul de care s-a bucurat Windows 95, Microsoft a lansat Windows 98, moment care a marcat si un progres tehnologic si aparitia unor noi functii pentru utilizatori. Windows 98 a fost lansat pe piata in luna iunie a anului 1998, fiind sistemul de operare care oferea un suport mai performant pentru standardul de astazi al USB (Universal Serial Bus).

Totodata, Windows 98 a introdus pentru prima data suport ACPI, care oferea in premiera acces la functiile asteptare (Standby) si hibernare (Hibernate), asta desi cea din urma avea un suport destul de limitat.

Spre deosebire de Windows 95, Windows 98 a fost primul sistem de operare care a introdus drivere, cunoscute si sub numele de Windows Driver Model sau WDM, care erau folosite pentru buna functionare a diferitelor echipamente cu care era dotat PC-ul.
Windows 98 a adus si o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste controllerele pentru hard disk-urile IDE sau SCSI, o mai buna recunoastere a unitatilor de tip Floppy Disk (wow, ce vremuri!), precum si un suport imbunatatit pentru cine folosea mai multe monitoare, dar si pentru pasionatii de jocuri.

Windows 98 a introdus in premiera functia Disk Cleanup, un tool care oferea posibilitatea curatarii hard disk-ului de fisierele nedorite, precum si scanarea unitatilor de stocare in eventualitatea in care acestea dadeau semne ca au un defect.

Suportul pentru Windows 98 s-a incheiat la 30 iunie 2002, in timp ce suportul extins mai ales pentru mediul de afaceri a fost incheiat patru ani mai tarziu, la jumatatea anului 2006.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri