2 / 11

Operatorii telecom vor lansa servicii financiare mobile

"Unul din cele mai puternice trenduri din pietele dezvoltate, prezent si in zona Europei Centrale si de Est si pe cale de dezvoltare pe piata din Romania, il reprezinta convergenta pietei de telecomunicatii cu cea de servicii financiare, industrie cunoscuta pentru investiile majore in domeniul telecomunicatiilor. In incercarea de creste performanta si profitabilitatea prin diversificarea serviciilor oferite, operatorii telecom, inclusiv cei din Romania, au inceput sa ofere servicii de mobile banking si stock trading. Astfel companiile de telecomunicatii pot sa reduca rata de pierdere a clientilor, coreland serviciile oferite cu servicii bancare durabile, sa isi creasca cota de piata, oferind servicii suplimentare atractive si sa isi creasca profitabilitatea, crescand vanzarea de smartphone-uri si oferind pachete integrate care sa includa si servicii financiare", spune George Dorobantu (foto), director servicii de consultanta pentru management in cadrul companiei de consultanta PwC Romania.


Vodafone Romania a lansat in 2014 M-Pesa, un serviciu pentru transfer de bani care are foarte mare succes in tarile in curs de dezvoltare din Africa si Asia, adica in acele zone in care populatie are foarte putin acces la sucursale bancare. Romania este de altfel prima tara europeana in care compania a lansat M-Pesa.


De asemenea, Orange si Telekom au anuntat ca vor lansa in urmatoarele luni servicii de tip mobile money, insa nu au precizat in ce vor consta acestea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri