9 / 11

Continua deschiderile de centre de dezvoltare software

Cei mai mari jucatori din industria de IT, dar si de externalizare de servicii au centre de operatiuni in Romania, printre acestia numarandu-se Oracle, HP, IBM, Microsoft, Accenture, Luxoft, sau Endava. Iar tendinta companiilor straine de a deschide centre de dezvoltare software in Romania va continua insa si in 2016.

“Acest lucru va creste in continuare nivelul salariilor (precum si a taxelor aferente) insa va pune o presiune si mai mare pe firmele locale non-IT (costuri mai mari pentru serviciile IT) precum si pe firmele de servicii IT cu portofoliu majoritar local”, spune Alexandru Lapusan (foto), cofondator si director general al producatorului de software Zitec.

Pe de alta parte, Bogdan Putinica, vicepresedinte senior in cadrul companiei de software Enea, spune ca utilizatorii traditionali de servicii de outsourcing sunt din ce in mai maturi.

"Dupa o perioada in care accentul a fost pus, ineficient dupa parerea noastra, pe modele de lucru bazate pe plasament de personal, observam o reintoarcere la modelele comerciale de baza de acum cativa ani, unde accentul este pus pe inovatie si pe centre dedicate de dezvoltare”, afirma managerul Enea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri