6 / 7

Bogdan Coman: Pe Kickstarter este foarte important sa obtii 30% din venituri in primele cinci zile

„Kickstarter (plaforma prin care companiile pot obtine finantare de la oameni din lumea intreaga) este ceva foarte complicat, trebuie sa iti creezi un grup de oameni care iti folosesc sau stiu produsul si sa tii foarte bine de acest grup pana cand dai drumul campaniei de strangere de fonduri. De asmenea, este foarte important ca in primele 5 zile sa faci 30% din veniturile pe care ti le-ai stabilit”, a afirmat Bogdan Coman, fondatorul Aliens by Daria, compania care urmeaza sa lanseze produsul Woogie.


Woogie este un robot de tip asistent personal pentru copiii intre 6 si 12 ani, acesta fiind creat atat pentru a-i educa pe micuti, cat si pentru a-i distra.


Pentru a dezvolta business-ul, compania are nevoie in prezent de o finantare de 150.000 de dolari, dupa cum declara in urma cu o saptamana Bogdan Coman pentru Wall-Street.ro


„Spunea cineva la un moment dat ca atunci cand ia in calcul sa acorde o finantare se uita daca fondatorii vin impreuna. Daca vin de prea multe ori impreuna inseamna ca nu au incredere unul in celalalt, ca se verifica unii pe altii”, a explicat Coman.


De asemenea, in toamna antreprenorul are de gand sa inscrie compania pe platforma de crowdfunding Kickstarter, pentru a obtine 400-500.000 de dolari, banii fiind necesari pentru fabricarea Woogie si lansarea comerciala a acestuia in primavara anului viitor.


„Foarte multa lume, in special jurnalisti, ma intreaba de ce nu lansam acest produs in romana. Nu este nimic gresit sa creezi un produs global, nu stiu de ce avem acest nationalism. Nu este un produs creat pentru Romania”, a mai spus Coman.


Woogie se va adresa in primul rand tarilor in care se vorbeste limba engleza deoarece continutul disponibil in aceste device-uri va fi in engleza. Robotul va costa aproximativ 139 de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri