RCS&RDS mai incearca la Londra

RCS&RDS mai incearca la LondraRCS&RDS, compania detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, a dat tonul intentiilor de finantare prin listarea la bursa. Operatorul a mizat pe bursa londoneza pentru a atrage fonduri de 500 milioane de dolari prin vanzarea a 15% din actiuni sub forma de certificate globale de actiuni (GDR).

Compania anuntase ca va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane. Listarea a fost amanata din cauza conditiilor nefavorabile. Operatorul RCS & RDS estimeaza ca va intra pe Bursa britanica in prima jumatate a lui 2008, potrivit unor declaratii facute de Ovidiu Ghiman, directorul comercial al companiei. Operatorul are insa nevoie de capital pentru dezvolatrea retelei 3G, pentru care a castigat o licenta inca din anul 2006. Dupa esecul de la Londra oficialii companiei s-au orientat catre un imprumut pentru finatare, declaratiilor din presa.

Analistii considera insa ca RCS&RDS ar trebui sa listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca BVB "creaza o alta deschidere pentru o companie romaneasca" si ulterior, ar putea sa se listeze pe o alta bursa, cum ar fi cea de la Varsovia, a aratat Vlad Ionescu, analist pentru piata de capital.

Axigen intentioneaza sa listeze la Bucuresti

Axigen intentioneaza sa listeze la BucurestiRadu Gerogescu, CEO Gecad Group si presedinte al comitetului director al Gecad Technologies/Axigen, a anuntat ca vizeaza pentru Axigen listarea la bursa in maximum doi ani probabil prin oferta publica initiala, avand ca alternative Bursa de la Bucuresti, cea de la Londra, sau chiar Bursa de la New York.

"Listarea la Bursa trebuie privita in contextul in care la nivel international bursele se asteapta la o a doua bula de crestere, dar nu trebuie sa neglijam nici contextul economomic. Avem ca obiectiv final listarea la Bursa, nu avem o data fixa stabilita. Ne gandim eventual la urmatoarele sase luni, dar nu mai departe de doi ani", a spus presedintele Gecad Group.

Seful Gecad a declarat insa ca pentru viitoarea listare a Axigen inclina pentru Bursa din Bucuresti. Un consortiu format din Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III a achizitionat 11,7% din actiunile Gecad Technologies /Axigen contra sumei de doua milioane de dolari, aceasta fiind prima investitie ce are ca obiectiv final listarea la bursa, potrivit lui Georgescu.

Presedintele grupului a declarat ca doreste ca fiecare companie din cadrul grupului - Gecad Technologies, Gecad ePayment, si Gecad Net - sa isi dezvolte propriul brand si sa fie listate la bursa separat.

Georgescu a mai precizat ca nu a stabilit numarul de actiuni care vor fi vandute la bursa, insa Oana Bornza, directorului general al companiei Gecad Technologies/AXIGEN, a precizat ca cel mai probabil numarul acestora nu va depasi cu mult minimul admis.

Genesys asteapta o cifra de afaceri de 50 mil dolari inainte de listare

Genesys asteapta o cifra de afaceri de 50 mil dolari inainte de listareSorin Baltag, directorul companiei Genesys, vizeaza listarea la bursa a grupului format din patru companii, Genesys Systems, Genesys Distributie Romania, Genesys Distributie Bulgaria si One Net Services, insa numai dupa ce cifra de afaceri va depasi pragul de 50 de milioane de dolari.

Directorul estimeaza ca anul viitor compania pe care o conduce va depasi tinta de 50 de milioane de dolari, dupa ce anul acesta cifra de afaceri va ajunge la 40 de milioane de dolari, cu 35% mai mare decat in 2006.

Oficialii companiei nu s-au decis inca daca listarea se va face pe o bursa interna.

Florin Taples vrea sa listeze Bitdefender la Bursa

Florin Taples vrea sa listeze Bitdefender la BursaCirca sapte procente din actiunile Bitdefender au fost recent achizitionate de un vehicul de investitie care include si manageri a doua fonduri de investitii (Romanian-American Enterprise Fund - RAEF si Balkan Accession FundBAF). Sapte investitori privati, romani si straini, au investit sapte milioane de dolari in producatorul de software BitDefender, intr-o afacere care evalueaza compania romaneasca la 100 milioane de dolari, potrivit lui Horia Manda, reprezentantul investitorilor.

Florin Talpes, presedintele Bitdefender, a declarat ca vizeaza listarea la bursa a companiei cel mai probabil in anul 2009. Talpes a precizat ca daca pana de curand Bucurestiul era privit ca alternativa secundara, reconsidera pozitia BVB.

Investitorii vor ajuta BitDefender sa atraga in viitor capital suplimentar si vor sustine compania in demersul unei listari la una dintre bursele din Romania, Europa sau SUA. Oficialii Bitdefender nu au dat detalii privind numarul de actiuni care vor fi listate.

Celelate companii ale grupului Softwin, Ascenta si Intuitext, ar putea fi si ele listate, potrivit declaratiilor facute de oficialii grupului.

Retailerul Altex, listat in 2009?

Retailerul Altex, listat in 2009?Dan Ostahie a declarat la jumatatea acestui an ca intetioneaza sa listeze Altex in 2009, insa nu exclude alte tipuri de tranzactii pana atunci.

"In 2008 vom mai deschide zece magazine Altex Megastore si ne propunem sa atingem o cifra de afaceri de peste 350 mil euro fara TVA, precum si consolidarea cotei de piata. 2009 si 2010 vor fi anii in care ne asteptam la o crestere substantiala a pietei de profil, iar in 2009 Altex ar putea fi listat la bursa", a declarat Ostahie.

Flamingo International, concurentul Altex, este listat la Bursa de Valori Bucuresti inca din luna iulie a anului 2005, cand, in urma unei oferte publice intiale (IPO), Flamingo a vandut un numar de 19,55 milioane de actiuni la un pret de 23.000 lei vechi pe actiune.

Wizrom vrea pe bursa in 2010

Wizrom vrea pe bursa in 2010Wizrom Software, furnizor de solutii informatice pentru managementul afacerilor, intentioneaza sa se listeze la bursa in 2010 si estimeaza pentru 2008 vanzari de 20% pe segmentul de management WizCount Vista din totalul cifrei de afaceri, a declarat directorul de vanzari al companiei, Zemy Apfelbaum

"In 2010 urmarim sa ne listam la bursa impreuna cu partenerii nostrii, insa nu ne-am decis asupra pachetului de actiuni si nici pe ce piata de capital ne vom lista", a subliniat directorul general Wizrom, Cristian Udrescu.

Anul trecut Wizrom a inregistrat o valoare totala a contractelor incheiate pe vanzari de produse de 7,5 milioane de dolari, in crestere cu 25% fata de 2005.

Compania Wizrom Software este prezenta pe piata romaneasca inca din 1992. De la sfarsitul anului trecut, compania a devenit Microsoft Gold Certified Partner.

Cu filiale in Republica Moldova si Bulgaria, Wizrom are peste 2.400 de clienti activi si 20.000 de licente instalate pentru companii din cele mai variate domenii de activitate.

Octavian Radu vaneaza Bursa

Octavian Radu vaneaza BursaSeful grupului RTC spunea la inceputul anului ca inntentioneaza sa vanda trei afaceri unor companii multinationale, pentru a finanta atat listarea companiei la Bursa de Valori, cat si investitii pe pietele bursiere interne si externe.

"Probabil ca in anul acesta si in urmatorul an am sa ma despart de trei afaceri care nu sunt pe linia grupului, care sunt atipice si cred ca a sosit momentul sa le preia firme multinationale, ce focuseaza de ani de zile si la nivel mondial pe astfel de afaceri", declara in luna martie Octavian Radu.

Potrivit lui sefului RTC, cele trei firme pe care urmeaza sa le vanda la sfarsitul anului 2007 si inceputul anului 2008, au ca obiect de activitate "incarcarea electronica, respectiv bill payment, care la noi inca este la inceput, dar va fi peste un an un mare boom, este vorba de TCE, o firma de transport, care acum, ca suntem si noi in Uniunea Europeana, trebuie sa intre intr-o familie mult mai mare, si a treia, care ne zdruncina capul, este productia de software".

Radu a vandut deja 40% din ditribuitorul de jocuri best Distribution catre compania greceasca CD Media, si probabil ca in urmatoarele sase luni grecii vor achizitiona integral Best Distribution, fara ca RTC sa invoce dreptul de rascumparare stabilit prin contract pentru cele 40 de procente, potrivit managerului general al companiei, Andreea Allardin.