1 / 8

RCS&RDS mai incearca la Londra

RCS&RDS, compania detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, a dat tonul intentiilor de finantare prin listarea la bursa. Operatorul a mizat pe bursa londoneza pentru a atrage fonduri de 500 milioane de dolari prin vanzarea a 15% din actiuni sub forma de certificate globale de actiuni (GDR).

Compania anuntase ca va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane. Listarea a fost amanata din cauza conditiilor nefavorabile. Operatorul RCS & RDS estimeaza ca va intra pe Bursa britanica in prima jumatate a lui 2008, potrivit unor declaratii facute de Ovidiu Ghiman, directorul comercial al companiei. Operatorul are insa nevoie de capital pentru dezvolatrea retelei 3G, pentru care a castigat o licenta inca din anul 2006. Dupa esecul de la Londra oficialii companiei s-au orientat catre un imprumut pentru finatare, declaratiilor din presa.

Analistii considera insa ca RCS&RDS ar trebui sa listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca BVB "creaza o alta deschidere pentru o companie romaneasca" si ulterior, ar putea sa se listeze pe o alta bursa, cum ar fi cea de la Varsovia, a aratat Vlad Ionescu, analist pentru piata de capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri