Profitabilitate: Google, in crestere – Yahoo, in declin
Venituri: Google, avans de 39% - Yahoo, crestere cu 8%
Cota de piata: Google pierde teren
2 / 3

Venituri: Google, avans de 39% - Yahoo, crestere cu 8%

Veniturile Google s-a apreciat cu 39%, la 5,37 miliarde de dolari, confirmand estimarile analistilor de pe Wall Street care anticipau venituri intre 5,16 si 5,62 miliarde de dolari.

Veniturile Yahoo au crescut cu doar 8% ajungand la 1,35 miliarde de dolari, in scadere fata de anul trecut cand veniturile au urcat cu 11% ajungand la 1,24 miliarde de dolari. In timp ce veniturile Google au confirmat estimarile analistilor, veniturile Yahoo su fost sub estimarile analistilor care se asteptau la venituri de 1,37 miliarde de dolari.

Veniturile Google provenite de pe piata americana au scazut si au fost depasite pentru prima data de cele internationale care reprezinta 51% din total. Aceste performante ar putea determina Yahoo sa majoreze oferta de preluare de la posibilul cumparator, Microsoft. Inca de la lansarea ofertei publice initiale (IPO), Google a raportat cresteri ale veniturilor cu 2% peste asteptarile analistilor.

Pentru trimestrul al treilea Yahoo se asteapta la venituri intre 1,78 miliarde de dolari si 1,98 de miliarde de dolari estimari care sunt asemenatoare cu cele ale analistilor care preconizeaza venituri in valoare de 1,94 miliarde de dolari. De asemenea specialistii sunt de parere ca vanzarea de publicitate online va creste cu 12% in Statele Unite si astfel vor fi ajutate profiturile celor doua companii rivale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri