1 / 6

Tranzactia verii in IT

Potrivit informatiilor furnizate de companie, dupa obtinerea acordului din partea Consiliului Concurentei, Proca va deveni parte a grupului de firme RHS, unul dintre principalii jucatori de pe piata romaneasca in domeniu, RTC pastrand interese importante in noua structura prin relatia client-furnizor-client. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Potrivit unor surse din piata de profil, pretul platit pentru preluarea ProCa este cuprins intre 3 si 5 milioane de euro, dat fiind faptul ca marjele de profit din aceasta industrie sunt de regula sub 4%.

Sorin Stancu, directorul executiv al ProCA, a spus ca managementul celor doua companii va ramane neschimbat in urma deal-ului. “Voi merge mai departe cu firma, nu cu grupul”, ne-a declarat Stancu, care a confirmat ca mai multi jucatori din piata de profil au fost interesati de preluarea ProCa, insa negocierile nu au ajuns in detaliu. Negocierile dintre cele doua parti implicate in tranzactie au inceput in luna februarie a acestui an.

RHS Company, locul cinci in topul distributiei de IT din Romania, este detinuta de Dragos Popescu, care detine 87,85% din grup, alaturi de Iuliu Demeter - 5% si alte patru persoane fizice care detin fiecare participatii de 1,42%.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri