4 / 5

Venituri scazute pre-paid pe utilizator

Venitul mediu per utilizator a continuat sa fie afectat de veniturile scazute pre-paid pe utilizator, in conditiile in care piata este dominata de oferte ieftine. Venitul mediu per utilizator din post-paid este de aproximativ patru ori mai mare. Ca rezultat, veniturile post-paid au crescut cu 119% comparativ cu al doilea trimestru al 2008, in timp ce pre-paid din veniturile au crescut cu 71%.

"Operatiunile sectorului de telefonie mobila au crescut simtitor, precum si cota de piata a acestora, in toate tarile in care este prezenta compania", a declarat directorul executiv OTE, Panagis Vourloumis. "Am inceput sa cercetam diverse arii de dezvoltare impreuna cu noul nostru partener, Deutsche Telekom", a adaugat acesta.

Deutsche Telekom, ale carui venituri sunt furnizate in proportie de peste 50% de catre activitatea sa internationala, a cumparat 25% din actiunile OTE, ca parte a strategiei privind achizitiile pe piata de telefonie mobila.
Profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) al OTE a crescut cu 6,3%, la 578,8 milioane euro, in timp ce vanzarile au crescut cu 2,5%, la 1,591 miliarde euro, pe fondul dezvoltarii diviziei de telefonie mobila Cosmote.

Profitul operational a crescut cu 14%, la 288,3 milioane euro.

Cosmote avea la sfarsitul lunii martie 2008 un numar total de 4,2 milioane de clienti si o cota de piata de peste 17%. Compania este prezent in Romania din decembrie 2005 si detine retailerul telecom Germanos.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri