1 / 8

Investitia unui business angel garanteaza succesul unei afaceri?

Marius Ghenea (foto): Pe baza experientei dvs, in ce masura investitia unui business angel intr-un start-up garanteaza sau macar genereaza premisele clare pentru succesul unei afaceri?

Radu Mircescu, Director General si partener VikingProfil: Daca persoana respectiva este un business-angel in adevaratul sens al expresiei-o persoana cu viziune,abilitati,bun psiholog,cu resurse clare de organizare si financiare si mai ales un businessman de succes-sansele de a esua in intreprinderea comuna sunt practic nule.Evident nu exista afaceri sigure 100%,dar avind in vedere ca hook-ul unui business-angel este-dincolo de abilitatile sus-mentionate-notorietatea dobindita prin succese,minimizarea riscului de esec precum si maximizarea sanselor de succes sunt parte integranta din strategia de business pe care acesta o aplica IN ORICE DEAL.

Traian Cristea, General Manager si partener FIT Distribution:
Nu exista nici un fel de garantii in evolutia unei afaceri. Tehnic – un BA este dispus sa inteleaga mai usor o idee de afaceri usor iesita din tipare clasice si sa o sprijine, fapt pe care o banca nu-l va face. Chiar cand se risca banii proprii intr-o afacere cred ca exista mai multa grija decat cei ai unui BA. Cred ca exista premisele pentru a asigura succesul unor afaceri plecate de la idei out-of-box.

Madalin Durca, Marketing Manager si partener PCfun.ro: Putem vorbi despre ceea ce genereaza o investitie intr-un business pentru ca despre garantii nu cred ca poate fi vorba. In mod categoric sunt anumite etape pentru o afacere in care nu poate avea acces la un nivel superior de dezvoltare fara o investitie in vederea consolidarii anumitor unitati de business, iar aici intra in calcul investitia tip “business angel” care, cel putin la prima vedere, pare cea mai rezonabila intr-o piata cum este cea romaneasca. La momentul oportun, o investitie bine plasata poate multiplica de cateva ori business-ul respectiv. Sa nu uitam ca un antreprenor poate rata anumite oportunitati de piata din lipsa unor fonduri suficiente. Un alt exemplu, cum este cel al magazinului PCfun, ar fi ca la anumite perioade de timp investitiile lui Marius Ghenea ne-au ajutat sa trecem peste perioade mai dificile cauzate de scaderea pietei sau ne-au ajutat sa vedem cu ceva mai mult curaj anumite proiecte pe care intentionam sa le derulam .

Simona Opris, Manager si partener Casia Communications:
Din punctul meu de vedere investitia unui business angel nu garanteaza succesul acestei afaceri,putem vorbi in schimb de experienta pe care dansul o are in antreprenoriat,experienta care ne-a ajutat cu siguranta in semnarea contractui cu francizorul britanic si dupa aceea in dezvoltarea proiectului.

Adrian Cimpoeru, General Manager si partener Orbital Solution:
In cazul meu, situatia este cumva deosebita, deoarece am avut posibilitatea ca timp de 8 ani sa fac parte din echipele Flamingo - Flanco alaturi de MG si chiar pot sa spun ca intre noi exista o relatie de prietenie, bazata pe o colaborare indelungata si pe experientele traite impreuna. In momentul in care eu i-am impartasit o idee de afaceri pe care am avut-o la un moment dat, el s-a oferit sa ma ajute sa o pun pe picioare.

Cristi Iorga, Administrator si partener Italian Coffee Concept: Denumirea de “inger” in sine e suficienta pentru a genera siguranta si protectie. La acestea se adauga si experienta manageriala si economica, credibilitatea constand in piata si nu in ultimul rand puterea financiara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri