Sell-out de 42.000 de notebook-uri

Sell-out de 42.000 de notebook-uriCompania a comercializat in primele noua luni prin distribuitorii autorizati aproximativ 42.000 de calculatoare portabile.

“Acer a vandut, de la inceputul anului 2008, aproximativ 42.000 notebook-uri (sell-out), prin distribuitorii autorizati din Romania (SCOP Computers, ELKOTech Romania si Torando Sistems) si partenerii comerciali ACER. Cresterea estimata in unitati vandute este de 194%, comparativ cu perioada similara a anului 2007”, a declarat, pentru Wall-Street , Constantin
Balmus, Business Manager Notebooks al Acer Romania.

In primul semestru, Acer a detinut prima pozitie a producatorilor de notebook-uri, cu o cota de 19%, si tinteste cresterea cotei pana la 20% pentru tot anul.

“In prima jumatate a anului 2008, conform estimarilor IDC, topul primilor 5 producatori de notebook-uri au fost Acer, Dell, Toshiba, HP si Fusitsu-Siemens Computers, care detin impreuna 80% din piata de notebook-uri din Romania. Acer ocupa prima pozitie in clasament, cu un total de 19%, si are ca obiectiv principal atingerea unei cote de piata de 20%, planificata la inceputul anului 2008”, a mai declarat Balmus.

Aspire One peste 6% din vanzarile de portabile ale Acer in 3 luni de la lansare

Aspire One peste 6% din vanzarile de portabile ale Acer in 3 luni de la lansarePana in prezent, compania a comercializat 2.600 de unitati din noul model de netbook (laptop de dimensiuni reduse) Aspire One, lansat in luna iulie a acestui an.

Netbook-urile vor avea o pondere de 20-40% din totalul vanzarilor de calculatoare portabile ale Acer, desi acest segment este inca la inceput.

„Netbook-ul este un produs nou care a fost lansat nu cu foarte mult timp in urma si inca nu avem un feedback, dar este clar ca produsul este foarte cerut. Potrivit unor firme de cercetare, netbook-urile vor avea o pondere cuprinsa intre 20 si 40% din totalul pietei de calculatoare portabile. Si noi estimam ca, din totalul vanzarilor de notebook Acer, 20-40% vor fi detinute de netbook-uri”, a declara luna trecuta Dmitry Elizarov, sales director pentru Europa de Est al Acer.

Primii 4 jucatori - 65% din piata

Primii 4 jucatori - 65% din piataAnul acesta piata de notebook-uri din Romania s-a consolidat, iar primii jucatori au avut in primul semestru peste 65% din piata.

“Piata de notebook-uri in 2008 a fost o piata in care primii producatori mondiali de notebook-uri si-au consolidat pozitiile si au realizat cele mai importante cote de piata. Jucatorii importanti au fost ACER, Dell, Toshiba si HP, care detin impreuna peste 65% cota de piata in prima jumatate a anului”, a mai declarat Constantin Balmus.

Potrivit acestuia, este dificil de estimat valoarea totala a pietei de notebook-uri de la inceputul anului din cauza multitudinii de canale de distributie.

“Conform studiilor IDC, in prima jumatate a anului 2008 s-au importat in Romania aproximativ 200.000 notebook-uri. La o valoare medie pe unitate de 650 EUR, putem estima valoarea totala a pietei de notebook-uri undeva la 130 milioare EUR, cu potential de dublare pana la sfarsitul anului”, ne-a mai declarat oficialul Acer Romania.

Proiectele guvernamentale au influentat piata de PC-uri in trimestrul al doilea

Proiectele guvernamentale au influentat piata de PC-uri in trimestrul al doileaProiectele guvernamentale au influentat piata in cel de-al doilea trimestru prin licitatii organizate de institutii atat pentru portabile, cat si pentru desktop-uri.

“Chiar daca au avut o influenta mai redusa fata de piata de PC-uri de tip desktop, puternic dependenta de licitatiile guvernamentale, proiectele cu livrari de notebook-uri din zona guvernamentala au influentat clasamentele de vanzari, in special in trimestrul al 2-lea“, a mai declarat Balmus.

Potrivit acestuia, un exemplu elocvent este proiectul derulat de Ministerul Sanatatii, cand medicii de familie din Romania au primit prin licitatie publica un numar de peste 10.000 de notebook-uri.

Principalii competitori ai Acer pe piata din Romania sunt Dell, Toshiba, Fujitsu-Siemens, HP, Vaio si Lenovo.