1 / 4

'Am primit mesaje despre cateva proiecte care nu vor fi finalizate la timp'

Pana la sfarsitul acestui an compania urma sa deschida zece noi magazine, dar planurile retailerului au fost incurcate de anumite proiecte care nu se vor finaliza la timp.

“Am primit deja mesaje despre cateva proiecte care nu vor fi finalizate la timp. Acum mai mult de o luna am declarat ca vom mai deschide 10 magazine Flanco World pana la finalul anului, insa din cauza unor proiecte nedisponibile, numarul de magazine noi deschise se va reduce la 7, dintre care doua au fost deja inaugurate”, a declarat, pentru Wall-Street, Jiri Rizek, CEO al Flamingo International.

Pana la sfarsitul acestui an reteaua Flanco World va avea in jur de 28 de magazine, iar in ceea ce priveste celelalte retele de retail compania va mai deschide trei Flamingo Computers si trei sau patru magazine Flanco cu suprafete de 500 de metri patrati.

Anuntul sefului de la Flamingo vine in contextul crizei financiare care deja are efecte si asupra pietei de retail, dezvoltatorii si retailerii urmand sa taie din planurile de extindere.

Potrivit lui Rizek, Flamingo International nu va incerca sa caute alte locatii pentru ca acestea pot fi un esec pentru afacerile companiei.

„Renuntarea la aceste proiecte va avea un impact minor asupra companiei intrucat reteaua de retail este destul de bine dezvoltata in acest moment. Daca aceasta situatie va continua si in viitor, profitabilitatea companiei si a pietei va avea de suferit. Daca noi vom avea probleme, si alti jucatori din piata se vor confrunta cu situatii mai dure”, ne-a mai declarat CEO-ul Flamingo.

In 2009 compania estimeaza ca va deschide 7-8 magazine Flanco World, 4 magazine Flamingo Computers si 3-4 magazine Flanco, ceea ce ar duce suprafata comerciala a Flamingo International la 80.000 de metri patrati.

Potrivit oficialului Flamingo, pretul pe metru patrat este in scadere pentru retailerii care inchiriaza locatii mari. „Atunci cand inchiriezi o suprafata considerabila, pretul pe metru patrat este mai mic si cred ca acest trend se va mentine si in viitor”, a mai spus Rizek.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri