1 / 6

Anul viitor, telecomul isi va incetini cresterea

Anul viitor piata de telecomunicatii va inregistra o crestere lenta din cauza crizei economice care va afecta intreg sectorul IT&C.

“Ultimele estimari privind cresterea economica a Romaniei de anul viitor indica o tendinta de scadere accentuata comparativ cu 2008, ceea ce inevitabil ar afecta si cresterea sectorului IT&C, asa cum se intampla in majoritatea sectoarelor industriale. Piata de comunicatii din Romania va inregistra in continuare cresteri, insa acestea vor fi mai lente decat in anii precedenti”, a declarat a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Potrivit acestuia, piata de comunicatii este deja foarte fragmentata datorita aparitiei unui numar de operatori prea mare comparativ cu resursele existente in piata.”Avand in vedere timpurile dificile pe care le traversam, cel mai probabil vom asista deja incepand de anul viitor la consolidari”, a mai declarat CEO-ul Orange Romania.

Operatorul spera sa compenseze scaderea business-ului pe voce din cauza tarifelor tot mai mici cu dezvoltarea masiva a serviciilor de date.

"Continuam sa inregistram rezultate bune de care suntem multumiti, insa rata de crestere de anul acesta a incetinit in urma reglementarilor privind scaderea tarifelor de terminare a apelurilor si a tarifelor de roaming. Suntem increzatori, insa, ca vom compensa aceasta tendinta prin cresterea gradului de adoptie a serviciilor Orange de date mobile care contribuie la eficientizarea activitatii companiilor in aceasta perioada dificila, ceea ce va genera rezultate pozitive atat pentru noi, cat si pentru clientii nostri", a mai declarat Moat

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri