1 / 4

Cosmote: Profit operational de 10,6 mil. euro in primele noua luni

Cosmote Romania, cel de-al treilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, membru al grupului elen OTE, a raportat pentru primele noua luni ale acestui an o crestere a cifrei de afaceri de peste 93% fata de perioada similara a anului trecut pana la o valoare de 203 milioane de euro.

Compania a raportat pentru primele trei trimestre un profit operational de 10,6 milioane de euro, ceea ce reprezinta peste 5% din totalul veniturilor.

“In primele noua luni ale anului, Cosmote a raportat EBITDA (profit operational inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizari) de 10,6 milioane euro, comparativ cu o pierdere de 27,4 milioane euro inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. In plus, veniturile aferente celui de-al treilea trimestru al anului consemneaza o crestere de 3 cifre, urcand cu 108%, comparativ cu al treilea trimestru din 2007”, a declarat Costas Apostolou, CFO Cosmote Romania.

Cosmote Romania avea la data de 30 septembrie un portofoliu de 5,24 milioane de clienti, in crestere cu peste 86% fata de perioada similara a anului trecut.

„Cosmote continua sa inregistreze cea mai mare rata de atragere de noi clienti de pe piata, in primele noua luni ale anului numarul celor care au intrat in reteaua noastra fiind de 1,63 milioane”, a mai declarat CFO-ul companiei.

Numarul utilizatorilor pe baza de contract au o pondere de 18% din totalul portofoliului Cosmote.

In primele noua luni media ARPU (avarage revenue per user) s-a situat la 5 euro/luna, iar veniturile din postpaid au crescut cu 129%, in timp ce veniturile din cartele preplatite au avansat cu 105%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri