1 / 4

Tinta de afaceri pe 2009: Cu o stagnare ne declaram multumiti

Strategia integratorului de sisteme vizeaza, potrivit celui mai pesimist scenariu, obtinerea unor venituri la nivelul de 80% din cele inregistrate in 2008.

“Am avut 27 milioane euro anul trecut. La inceputul lui 2009 am estimat afaceri in scadere pentru acest an, insa, in momentul de fata, tindem sa credem ca vom avea cel mult o stagnare”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Emil Munteanu (foto), managing partner Power Net Consulting.

In ceea ce priveste marjele de profit cu care compania a lucrat anul trecut, acesta s-a situat intre 4 si 6%, adica intre 1 si 1,6 milioane euro. In 2009, Power Net Consulting vrea sa isi pastreze profitul la nivelul celui de anul trecut.

In primele trei luni ale anului curent, compania a avut un rulaj de 9 milioane euro, ceea ce il determina pe managing partner-ul Power Net Consulting sa se declare multumit daca va fi atinsa in 2009 cel putin cifra de afaceri din anul precedent.

“In prezent, politica firmei este aceea de a consolida relatiile cu partenerii si clientii pe care i-am strans in tot acest timp, prin diverse proiecte si programe pe care le-am desfasurat”, a spus Stefan Mustata, director tehnic si managing partner al companiei care are circa 1.500 de clienti, in acest moment, din care in jur de 100 sunt activi. Anul asta vrem sa crestem componenta de clienti privati, insa nu ne-am propus sa ne crestem clientii cu un anumit numar.

Insa principalul scop pe care il are Power Net Consulting in acest an este acela de a intra mai mult pe zona privata si de a echilibra balanta intre aceasta zona si afacerile realizate prin licitatii publice.

“Vrem sa castigam tot mai multi clienti in sectorul privat. Pana acum, ponderea a fost mai mica pe acest segment, dat fiind faptul ca 70% din totalul cifrei de afaceri pe 2008 a fost realizat in urma licitatiilor publice”, explica Munteanu.

Un motiv pentru care compania si-a schimbat si strategia este faptul ca numarul proiectelor publice a scazut.

“Una din provocarile cu care ne-am confruntat pana acum era lipsa proiectelor care, anul trecut, se derulau constant. A inceput, de aproximativ o luna, sa se dezmorteasca si piata si sa apara proiecte prin fonduri structurale, au inceput, totodata, sa iasa la iveala bani de la buget”, spun reprezentantii companiei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri