1 / 3

500.000 euro - investitie initiala

La nivelul Europei de Est, IPTV-ul nu este foarte cunoscut, la fel si rata de penetrare a sa, deoarece educarea potentialilor clienti in scopul abonarii la un astfel de serviciu, reprezinta o munca de ani de zile. Chiar daca majoritatea statelor lumii se claseaza pe aceeasi treapta de jos in ceea ce priveste disponibilitatea unor servicii IPTV, se observa, totusi, un grad mai mare de dezvoltare pe acest sector in Franta, Italia sau Tarile Nordice.

“Per total, insa, nu cred ca Europa are mai mult de 50.000 de utilizatori de servicii IPTV”, considera Radu Rusu, manager al diviziei de IPTV din cadrul iNES Group.

Compania furnizeaza, inca de cand s-a lansat pe piata locala, servicii Internet pentru sectorul business. In 2005, iNES a inceput sa implementeze serviciul de IPTV ca o varianta pentru segmentul rezidential, iar in prezent are in jur de 400 de abonati pe acest sector.

Radu Rusu a inceput sa lucreze in 1991 pentru grupul iNES, iar ulterior a plecat in Canada, ca programator. Cand s-a intors in tara, a inceput sa dezvolte noua linie de business a companiei, cea de IPTV.

Divizia a aparut in momentul in care tehnologia IP pentru televiziune a inceput sa-si faca simtita prezenta si la noi pe piata, dupa ce a facut inconjurul lumii, avand un impact deosebit.

“Am vazut in acest tip de serviciu o oportunitate, ne-am gandit ca asta o sa fie tehnologia viitorului. Am investit in el, atat la inceput, cat si treptat, insa nu ne-am gandit ca vom avea un profit imediat”, a declarat Rusu, pentru Wall-Street.

Insa din 2009, divizia de IPTV din cadrul iNES a intrat pe profit, conform spuselor sale.

Investitia initiala s-a situat in jurul valorii de 500.000 euro, dar pe parcurs s-au cheltuit pana la 2 milioane cu acest serviciu. Banii au fost utilizati in scopul reinnoirii retelei, modernizarii ei, in echipamente etc.

“Din 2006, de cand ne-am lansat oficial, si pana in prezent, am ramas singurii care opereaza pe piata din Romania pe platforma IP comerciala”, spune Rusu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri