1 / 3

Mobilitatea oamenilor a accelerat adoptarea serviciilor de broadband mobil

Serviciile de broadband vor creste si se vor dezvolta in urmatorii ani in mai multe tari din lume. Numai daca ne uitam la nivel global, numarul celor care au adoptat serviciul de date mobile s-a triplat in ultimul an, de la 52 milioane utilizatori in primul trimestru din 2008 la peste 140 milioane in T1 din 2009.

“Mobilitatea crescuta a oamenilor a accelerat adoptarea serviciilor de broadband mobil. In Romania, nevoia de acces la informatie in timp real, cresterea semnificativa a numarului de laptop-uri, diversificarea portofoliului de terminale mobile la preturi accesibile, precum si investitiile realizate in dezvoltarea retelelor au contribuit la cresterea Internetului mobil”, a declarat Liliana Solomon, director executiv al Vodafone Romania.

Vodafone Romania a introdus urmatorul nivel de broadband mobil, HSPA+, care tripleaza vitezele de date mobile disponibile in prezent, de la 7,2 Mbps pana la 21,6 Mbps pentru download, si de la 1,45 Mbps pana la 5,7 Mbps pentru upload.

Modemurile au fost create de compania Huawei si vor costa, la un contract pe doi ani, 19 euro. Retelele au fost construite de Huawei si Ericsson.

In momentul de fata, noua tehnologie este disponibila in unele zone din Bucuresti (centre de afaceri, zone rezidentiale, de interes public) si imprejurimi, urmand ca la sfarsitul lunii septembrie sa aiba loc lansarea comerciala a serviciului. In urmatoarele saptamani, acoperirea va fi extinsa si in alte orase mari din tara.

Din 2010, cand serviciul va fi extins in alte orase mari si medii, ponderea clientilor persoane fizice va creste.

"Viteza de date mobile de pana la 21,6 Mbps va fi utila in special companiilor media, care vor putea transmite video in direct, portabil. Acesta este de fapt si marele plus al acestei tehnologii", a subliniat Solomon.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri