2 / 3

Trecerea la tehnologia LTE se va face in 4 ani

Solomon crede ca, din punct de vedere tehnologic, era necesara trecerea la tehnologia HSPA+, in conditiile in care, in viitor, se vrea cresterea vitezelor de date mobile.

Potrivit reprezentantei Vodafone, trecerea la urmatorul nivel se va face in urmatorii 3-4 ani, pe plan local, prin adoptarea tehnologiei LTE (Long Term Evolution), care va duce vitezele de transfer pana la 100 Mbps.

LTE este o noua tehnologie de Internet mobil in banda larga, apreciata de analisti ca fiind competitorul WiMax.

Cereri pentru viteze mari de Internet exista, cele mai multe persoane interesate sa beneficieze de ele fiind clientii care activeaza in zona de business.

Sefa Vodafone Romania a declarat ca sunt lideri de piata pe segmentul de broadband mobil si ca au "sute de mii de clienti". "Vanzarile continua sa creasca, chiar daca mai incet decat anul trecut, de altfel un an extraordinar pe aceasta nisa", a spus Solomon.

In conditiile actuale de criza economica, este imbucurator ca operatorii din Romania investesc in continuare in calitatea retelelor si a serviciilor, dupa cum spune Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), prezent la conferinta de lansare a noilor servicii de la Vodafone.

“Romania e printre tarile fruntase care recepteaza mult mai usor mediul tehnologic. Anul acesta, atat pentru autoritati, cat si pentru operatori, Internetul in banda larga a fost o prioritate, pentru ca toti am observat ca broadband-ul mobil este singura resursa de crestere a pietei comunicatiilor, in conditiile crizei mondiale”, afirma Marinescu.

Mai mult, criza a insemnat o intetire a competitiei, o imbunatatire a tarifelor, a pachetelor de servicii oferite de operatori, considera el. “In plus, calitatea serviciilor in Romania este de multe ori mai buna decat cea din alte tari”, adauga presedintele ANCOM.

Vodafone Romania este a doua divizie a grupului Vodafone care introduce vitezele HSPA+, dupa Vodafone Portugalia.
Cresterea vitezei de date mobile pentru clientii Vodafone Mobile Connect va fi facuta automat si proactiv de catre Vodafone, in perioada 15 – 30 septembrie 2009. Clientii Vodafone vor beneficia de vitezele sporite de date, daca dispozitivul de conectare pe care il utilizeaza permite acest lucru.

Dintre zonele care beneficiaza de acoperire HSPA+ in reteaua Vodafone fac parte centre de afaceri precum Bucharest Business Park, Romexpo, Camera de Comert, zone rezidentiale precum Pipera, Pajura, Straulesti, hoteluri ca Marriott, Parc, Howard Johnson, Lido, Ambasador, Intercontinental, Majestic, si zone publice ca Piata Romana, Bulevardul Magheru, Piata Universitatii, Bulevardul Libertatii, Baneasa si Piata Unirii.

Clientii persoane fizice pot testa, de asemenea, noile viteze de Internet mobil in trei magazine Vodafone din Bucuresti: Mosilor, Magheru si Unirii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri