1 / 3

Dupa criza vor exista invinsi, invingatori si supravietuitori

“Ceea ce va veni dupa criza nu va fi nicidecum similar cu ce a fost inaintea ei. Lucrurile vor sta complet diferit, deoarece in acel moment competitia va fi mult mai agresiva decat pana acum, iar cine nu va fi bine pozitionat in piata va avea de suferit”, a declarat pentru Wall-Street Alexandru Pavel, marketing executive Epicor Romania.

Dupa criza vor exista invinsi, invingatori si supravietuitori. Diferenta intre supravietuitori si invingatori este aceea ca primii nu au avut nici un fel de gandire strategica in aceasta perioada si s-au luptat doar pentru a ramane pe linia de plutire, fara a tine seama de elementele de logica economica destinate evolutiei pe termen lung. “Toata lumea vorbeste despre greutatile crizei, insa nimeni nu se gandeste la cat de dur va fi totul in contextul revenirii pietei la normal”, mentioneaza intervievatul Wall-Street.

Anul 2009 a fost marcat de o contractie economica, oarecum generalizata, ducand la tulburarea activitatii agentilor economici din majoritatea sferelor de activitate, intr-o masura mai mare sau mai mica, dupa cum sustine Pavel.

“La momentul in care perioada aceasta de blocaj financiar se va fi incheiat, ceea ce va conta cu adevarat va fi potentialul pe care il are acest domeniu”, arata Pavel.

„Nici noi nu facem exceptie si marturisim ca am fost afectati in aceasta perioada de degringolada, insa nu putem spune ca s-a resimtit in sectorul IT la fel de pregnant precum in piata auto sau in constructii”, afirma el.

In plus, exista foarte multe companii care doresc sa cumpere un sistem ERP in prezent insa nu si-l permit si amana momentul achizitiei.

Provocarile anului 2009 se raporteaza, in primul rand, la durata ciclului de achizitie al solutiilor software care s-a marit, intrucat decizia pietei de a investi in solutii IT business a fost ingreunata in ultima perioada. “Lumea spera acum la fonduri nerambursabile, insa rata de absorbtie a acestora este mult prea redusa pentru a satisface necesitatile actuale ale pietei”, adauga marketing executive-ul companiei.

“Desi exista interes in ceea ce priveste implementarea de aplicatii software, foarte multe companii prezente pe plan local aleg sa nu investeasca in astfel de solutii, date fiind conditiile actuale. Iar pentru ca piata solutiilor ERP si IT, in general, sa isi revina, avem nevoie de un sistem economic sustenabil, decent si echilibrat”, este de parere reprezentantul Epicor Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri