Vanzarile de smartphone-uri, mai mari cu 20% in 2008

Vanzarile de smartphone-uri, mai mari cu 20% in 2008Orange Romania a vandut anul trecut cu 20% mai multe terminale smartphone comparativ cu 2007.

O contributie importanta la aceste vanzari a avut-o lansarea in august 2008 a telefonului iPhone 3G de la Apple.

Servicii de asistenta pentru continutul telefoanelor mobile

Servicii de asistenta pentru continutul telefoanelor mobileIn februarie, operatorul a lansat Orange Care, un serviciu de asigurare a telefoanelor mobile in opt tari din Europa, inclusiv in Romania.

Pachetul de asistenta acopera transferul de continut in magazinele Orange, asigurarea prin servicii de copii de rezerva/sincronizare date si reciclarea pentru telefoanele respective.

Clientii pot plati fie un tarif unic initial, fie un abonament lunar.

Venituri de 1,31 mld. euro in 2008

Venituri de 1,31 mld. euro in 2008In martie, Orange Romania anunta ca in 2008 a inregistrat venituri de 1,31 miliarde de euro, in crestere cu 6,2% fata de 2007.

La sfarsitul anului trecut, Orange avea 10,35 milioane clienti, in crestere cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului precedent. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro, adica de aproximativ 9,9 euro pe luna.

Subsidiara grupului France Telecom a incheiat 2008 cu 1,67 milioane clienti broadband, mai mult cu 65% fata de sfarsitul anului 2007.

Vanzarile de abonamente Internet au crescut cu aproape 150%, iar vanzarile de pachete cu acces la Internet mobil si laptop-uri au inregistrat cresteri de 400% in decembrie 2008, comparativ cu decembrie 2007.

Richard Moat paraseste Orange Romania

Richard Moat paraseste Orange RomaniaLa inceputul lui aprilie, britanicul Richard Moat (foto), care conducea operatiunile Orange din septembrie parasea sefia companiei din motive personale, dupa cum decreprezentantii companiei, atributiile de CEO revenindu-i lui Thierry Millet, fost director comercial al companiei.

Richard Moat a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani, iar de la preluarea pozitiei de CEO al Orange Romania, in septembrie 2004, Moat a crescut veniturile companiei de la 624 milioane euro la 1,31 miliarde euro in 2008.

Tot in aprilie, compania a lansat cartela gratuita Orange PrePay, comandata exclusiv online si livrata gratuit la domiciliul clientului. La activare, clientul primea automat 10 minute si 10 mesaje scrise in retea.

La finalul lunii, cel mai mare operator de telefonie mobila pe piata locala, anunta ca in primul trimestru din 2009 a inregistrat venituri de 264 milioane de euro, in scadere cu 14,1% comparativ cu primul trimestru al anului precedent.

In T1 2009, numarul de clienti Orange a inregistrat o crestere de 1,1% comparativ cu perioada similara din 2008, la 10.118.000 clienti.


Moat numit la sefia T-Mobile in Marea Britania

Moat numit la sefia T-Mobile in Marea BritaniaIn mai, Richard Moat, fostul sef al Orange Romania, a fost numit managing director pentru T-Mobile, divizia de telefonie mobila a grupului Deutsche Telekom din Marea Britanie.

Fostul CEO al Orange Romania il inlocuia pe Jim Hyde, care a parasit compania din motive personale la sfarsitul lunii martie.


Tarife mai mici pentru apelurile internationale

Tarife mai mici pentru apelurile internationaleOperatorii locali de telefonie mobila si-au redus tarifele de roaming in conformitate cu reglementarile Comisiei Europene, Orange oferind noile tarife din 15 iunie clientilor care si-au activat optiunile Permis de Vacanta sau Favourite Countries.

Din 15 iunie, utilizatorii optiunii Permis de Vacanta au avut pentru o taxa de activare de 4 euro (TVA inclus) 10 minute pentru convorbiri si 1 MB pentru conectare la Internet, trafic wap sau transmitere de mesaje multimedia in tarile Uniunii Europene.

De asemenea, abonatii care au ales optiunea Favourite Countries au avut 60 de minute pentru apeluri de roaming sau internationale pentru o taxa de activare de 12 euro (fara TVA).

Millet preia sefia Orange. Veniturile companiei coboara cu 15,4% in S1

Millet preia sefia Orange. Veniturile companiei coboara cu 15,4% in S1In iulie, compania anunta ca a avut venituri de 531 milioane euro in primul semestru din 2009, in scadere cu 15,4% fata de perioada similara din 2008. Operatorul a obtinut 267 milioane euro in trimestrul al doilea.

Tot in iulie Thierry Millet a fost numit oficial CEO al Orange Romania, dupa ce Richard Moat, fostul sef al companiei a fost numit managing director al T-Mobile.

La finalul lunii, Orange a lansat versiunea 3GS a iPhone, care este de aproape doua ori mai rapid decat varianta 3G si dispune de conectivitate HSDPA la viteze de pana la 7,2 Mbps.








Orange, cea mai profitabila companie din Romania

Orange, cea mai profitabila companie din RomaniaOperatorul detinut de France Telecom a inregistrat anul trecut un profit de 437,9 milioane euro, devenind astfel cea mai profitabila companie pe plan local prin detronarea grupului Petrom, potrivit datelor Ministerului de Finante.

Petrom a avut un profit de 277,6 milioane euro si afaceri de 4,54 miliarde euro in 2008.

Anul trecut, subsidiara grupului France Telecom a avut afaceri de 1,28 miliarde euro si 2.953 de angajati.

Principalul competitor, Vodafone a inregistrat o cifra de afaceri de 1,18 miliarde euro si profit net de 306,6 milioane euro, iar Cosmote, care a afisat o pierdere de 104,2 milioane euro, la o cifra de afaceri de 311 milioane euro.

Zapp, care a fost achizitionat la finalul lui iunie de Cosmote, a avut afaceri de 60,7 milioane euro in 2008 si pierderi de 40,5 milioane euro.


Schimbare totala a portofoliului de abonamente

Schimbare totala a portofoliului de abonamenteIn septembrie, Orange a schimbat complet portofoliul de abonamente sub trei simboluri care definesc tipologii diferite de comunicare (Delfin, Pantera, Fluture), aceasta fiind cea mai mare importanta modificare a ofertei companiei telecom din 2002 de la transformarea Dialog in Orange.

Sub simbolul Delfinului se regasesc abonamentele axate pe serviciile de voce, de unde clientii pot alege dintre cele opt variante de abonamente, cu preturi intre 4 si 60 euro.

Abonamentele Pantera cuprind toata gama de servicii - voce, mesaje scrise si internet mobil - si sunt disponibile in sase variante cu preturi intre 8 si 80 euro, iar cel Fluture se adreseaza clientilor atrasi de ofertele PrePay, dar isi doresc in acelasi timp beneficiile unui abonament.

Vanzari mai mici cu 18,1% la noua luni

Vanzari mai mici cu 18,1% la noua luniIn octombrie, grupul France Telecom a anuntat ca in primele noua luni din acest an, Orange Romania a ajuns la venituri de 800 de milioane de euro, mai mici cu 18,1% fata de cele 977 milioane de euro intre ianuarie si septembrie 2008.

Scaderea procentuala a veniturilor Orange s-a adancit in trimestrul al treilea, cand acestea s-au diminuat cu 22,9% de la 349 milioane de euro intre iunie si septembrie 2008 la 269 de milioane de euro in aceeasi perioada 2009.

Desi filiala din Romania a fost prima divizie din grupul de telecomunicatii francez care a implementat o strategie de criza, aceasta fiind demarata din ianuarie, compania a inregistrat printre cele mai importante scaderi ale grupului alaturi de diviziile din Marea Britanie si Polonia.

Prima filiala din grup care depaseste targetul de vanzari online

Prima filiala din grup care depaseste targetul de vanzari onlineOrange Romania este prima filiala din grupul France Telecom, actionarul majoritar al companiei, care a reusit sa-si depaseasa targetul in ceea ce priveste vanzarile pe online, care la nivel de grup ar trebui sa ajunga la 20% pana in 2012, declara in noiembrie Andreea Belenes (foto), managerul diviziei de online a Orange.

Majorarea bugetului de publicitate online al operatorului cu aproximativ 60% in acest an comparativ cu 2008, relansarea magazinului online si ofertele, printre care si lansarea in primavara a cartelelor Orange PrePay comandate pe Internet si livrate gratuit clientilor, sunt cateva dintre motivele care au dus la cresterea vanzarilor online ale Orange si depasirea tintei impuse de grup de la sfarsitul lunii octombrie.

“La inceputul anului nimeni nu credea ca vom depasi targetul si l-am depasit de la sfarsitul lui octombrie”, a declarat, pentru Wall Street, Andreea Belenes, managerul diviziei de online a operatorului telecom care a fost lansata in septembrie anul trecut si care in prezent numara 12 persoane.


Orange si Google ofera publicitate gratis de 50 euro

Orange si Google ofera publicitate gratis de 50 euroLuna aceasta, operatorul a lansat in parteneriat cu Google o oferta pentru companiile care doresc sa isi mareasca vanzarile prin promovarea online oferindu-le un voucher de publicitate Google AdWords in valoare de 50 de euro.

Astfel, clientii de business ai operatorului isi pot face cunoscute serviciile si produsele prin Google si pe site-urile partenere ale acestuia.

Companiile care cumpara din magazinele Orange, inclusiv din cel online, un abonament de Internet nelimitat sau care cumpara online un telefon mobil la pret Thank You se pot promova gratuit pe Google printr-un voucher de publicitate Google AdWords in valoare de 50 de euro.