2 / 4

Peste 40.000 ce clienti de internet mobil

“Romtelecom isi doreste sa compenseze pierderile pe segmentul de telefonie fixa prin cresterea pe servicii noi, precum televiziunea si internetul. Scaderea numarului de clienti de telefonie fixa a fost compensata prin majorarea numarului de unitati generatoare de venituri (RGU-abonati telefonie fixa, internet si televiziune), iar la finalul primului trimestru Romtelecom a ajuns la 4,5 milioane de RGU in crestere cu 3% fata de 4,35 milioane RGU in martie anul trecut”, se specifica in raportul OTE.

Compania a lansat noi oferte pentru a atrage clienti si pentru a rezista in competitia stransa cu principalii competitori, RCS&RDS si UPC.

De exemplu, pe segmentul de internet de mare viteza, Romtelecom a lansat internet cu viteze de pana la 100 de Mbps insa ofertele sunt specifice in functie de fiecare zona geografice.

Totodata, oferta de internet cu viteze pana la 30 Mbps lansata in iulie anul trecut a adus pana acum 8.000 de abonati in cele zece orase in care este disponibila, iar serviciile de internet mobil au atras 40.000 de utilizatori, cu 50% mai mult fata de decembrie 2009. Serviciul Clicknet Mobile Internet a fost introdus in aprilie anul trecut.

Pentru a creste tot mai mult pe zona de internet de mare viteza, Romtelecom a lansat compania NextGen Communication, prin care operatorul a cumparat firma New Com Telecomunicatii si prin care va continua sa faca noi achizitii.

“Ne uitam dupa achizitii potentiale chiar daca acestea sunt companii mici sau mai mari, de broadband sau TV", declara in martie Ovidiu Ghiman, director executiv strategie si dezvoltarea afacerii la Romtelecom.

El a mai spus atunci ca prin achizitia New Com Telecomunicatii, compania Next Gen are peste 100.000 de clienti in mai mult de 100 de localitati.

La finalul lui martie, Romtelecom avea 9,683 de angajati fata de 10.017 in decembrie anul trecut.

Din ianuarie, in jur de 400 de persoane din departamentele de comutatie si electroalimentare au fost transferate catre compania Ericsson, pentru servicii de administrare a retelei. In aceasta luna, operatorul urmeaza sa disponibilizeze 600 de angajati conform unui anunt din februarie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri