1 / 4

Creditorii ar obtine de trei ori mai mult din datorii daca retailerul nu intra in faliment

Discutiile avansate cu doi potentiali investitori.ofera reprezentantilor Flanco confortul sa spuna ca retailerul va incheia prima reorganizare de succes a unei mari companii locale.

Astfel, in septembrie la finalizarea planului de reorganizare, compania urmeaza sa aiba un nou actionar majoritar, potrivit lui Andrei Cionca, directorul general al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al retailerului.

Depunerea planului de reorganizare la Tribunalul Bucuresti nu inseamna ca va fi si aprobat si ca aceasta companie va iesi din insolventa. "Totusi, daca Flanco este in discutii finale cu investitori si vorbim de o infuzie de capital planul poate fi aprobat. Daca acesta se bazeaza insa pe o infuzie de capital si sunt semnate deja acorduri in acest sens cu un fond de investitii sau cu orice alta entitate juridica, atunci reprezentantii Flanco sunt motivati sa fie optimisti, intrucat planul lor de reorganizare se va baza exclusiv pe acordurile si intelegerile stabilite si nu vor depinde in totalitate de contextul economico-social din Romania”, a declarat pentru Wall-Street, Violeta Belciu managing partener la casa de avocatura "Belciu&Jambori".

Oficialul Casei de Insolventa Transilvania nu a precizat daca cei doi investitori sunt romani ori straini si nici domeniile din care provin acestia.

“Suma pe care trebuie sa o aduca investitorul care va fi ales este semnificativa pentru ca trebuie sa sustina compania pentru cresterea vanzarilor in trimestrul al patrulea”, a explicat Cionca.

La jumatatea lunii mai, compania era in discutii cu cinci investitori, printre care un fond de investitii si fosti actionari ai companiei.

Prin aceasta reorganizare, creditorii grupului Flamingo ar putea obtine pana la 20 de milioane de euro din suma de 61,8 milioane de euro datorata de companiile Flanco International, Flamingo International, Flamingo Computers si Flamingo Distribution Center care formeaza grupul.

Din cei aproximativ 20 de milioane de euro ce pot fi recuperati de creditori, 10 milioane de euro reprezinta suma minima garantata ce urmeaza sa fie incasata ca urmare a functionarii in continuare a Flanco, insa finantatorii ar putea obtine pana la 14 milioane de euro in functie de performantele retailerului pe urmatorii trei ani. Datoriile Flanco International reprezentau 23,7 milioane de euro din suma datorata de grup de 61,8 milioane de euro.

“Suma ce poate fi recuperata de creditori este de trei ori mai mare decat in cazul celei de patru milioane de euro ce urma sa fie obtinuta in cazul in care compania ajungea in faliment”, a explicat directorul general al Casei de Insolventa Transilvania.

Printre cei mai importanti creditori ai Flanco se numara ING Bank NV Amsterdam- Sucursala Bucuresti (17,5 mil. euro), Unicredit Tiriac Bank (10,5 mil. euro), BRD – Group Societe Generale (6,1 mil. euro) si Cetelem IFN (3,2 mil.euro) conform unui proces verbal incheiat pe 30 martie de Casa de insolventa Transilvania si compania de avocatura de business Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri