1 / 6

Internetul - oriunde, oricand si de pe orice

Doua treimi dintre internautii internautii romani (68,66%) folosesc desktopuri pentru a naviga pe Internet, 48,21% acceseaza web-ul de pe laptopuri, in timp ce un numar mult mai mic foloseste pentru a intra online telefoanele mobile (12,68%) sau PDA-urile (4,07%).

De asemenea, pentru a naviga online, majoritatea folosesc un calculator exclusiv (39,63%) sau il impart cu inca o persoana (36,76%), existand insa si cazuri in care un singur calculator este folosit si de mai multe alte persoane (circa 23% de alte doua). Cei mai multi (57%) nu folosesc date de logare pe calculator, in timp ce 43% intra pe calculator cu utilizator si parola.

Devenit parte integranta a vietii internautilor romani, Internetul este folosit zilnic, in mod frecvent, de 87,11% dintre internauti, aproape 12% il folosesc de cateva ori pe saptamana, in timp ce un numar redus intra online doar o data pe saptamana sau mai rar.

Locul preferat de participantii la studiu pentru accesarea Internetului este propria locuinta (90,72%) sau locul de munca (30,28%), din mers (8,18%) sau de la scoala/facultatea (6,45%), precum si din alte locuri cum ar fi de la prieteni, de la Internet cafe-uri sau din alte parti.

Cand navigheaza online, aproape jumatate (44,25%) dintre internautii romani folosesc un singur browser pentru a accesa paginile web, in timp ce restul folosesc doua sau mai multe browsere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri