1 / 6

Orange: Se cauta alternative in jurul Google Search

Robert Anghel (foto), online sales and care manager in cadrul Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii pe piata locala, nu intrevede in urmatorii doi ani schimbari majore pe segmentul marilor platforme cu grad ridicat de adoptie.

"In schimb, se remarca doua tendinte: primul ar fi efervescenta de aplicatii care se integreaza in aceste platforme, iar al doilea se refera la aplicatiile adresate smartphone-urilor care au acum functionalitati mult mai puternice decat telefoanele mobile obisnuite”, afirma managerul Orange.

Anghel crede ca Facebook, Twitter si LinkedIn nu au ajuns inca la maturitate, iar in viitorul apropiat nu va apararea nimic nou care sa le inlocuiasca.

Chiar daca se confrunta cu probleme legate de viata privata a utilizatorilor, faptul ca Facebook nu a ajuns inca la “saturatie” se poate vedea doar comparand cifra de 600 de milioane de utilizatori de acum ai retelei de socializare dublu fata de cei 300 de milioane din septembrie 2009.

MySpace a fost fondata in 2003, iar Facebook in 2004, insa reteaua de socializare conceputa in campusul Universitatii Harvard a castigat atat de mult in popularitate incat in aprilie 2008 a reusit sa isi depaseasca principalul competitor, detinut incepand cu 2005 de gigantul media News Corp, controlat de magnatul american Rupert Murdoch.

In prezent, MySpace are peste 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial, potrivit datelor companiei, insa presa internationala scrie ca numarul persoanelor care folosesc reteaua ar fi in jurul a 50-60 de milioane. Scaderea MySpace a dus la avansul platformei de microblogging Twitter, lansata in 2006, care in ultimul an aproape si-a triplat numarul de utilizatori la circa 200 de milioane devenind a doua retea de socializare la nivel mondial.

Pe de alta parte, LinkedIn devine tot mai popular, iar conducerea companiei sa gandeste deja sa stranga aproximativ 175 de milioane de dolari din listarea pe bursa a site-ului de socializare profesionala cu peste 85 de milioane de membri la nivel mondial.

“Singurul gigant online in jurul caruia se construiesc acum alternative este Google Search in jurul caruia incep sa apara controverse legate de calitatea rezultatelor. Mai e insa foarte mult pana se va ajunge la un nivel de egalitate”, spune Anghel, adaugand ca nu crede ca in urmatorii doi ani vom vedea ceva nou care sa opreasca din avantul Facebook si Twitter.

In ultimii ani au aparut tot mai multe critici legate de rezultatele cautarilor Google, unul dintre acestea fiind in 2010, cand site-ul francez de cautare in domeniul justitiei e-Justice, comparatorul de preturi britanic Foundem si site-ul german de cumparaturi Ciao, detinut de compania rivala Microsoft, au acuzat Google in fata Comisiei Europene ca motorul de cautare american nu le indexeaza paginile, astfel incat potentialii utilizatori sa aiba acces la informatii despre ele.


Sursa foto: Orange Online Meetup




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri