2 / 6

Manafu:Vom avea nevoie de 10 ani pentru o noua minune online

Facebook va fi omniprezent in urmatorii trei ani, lansand noi modele de business si inghitind altele, spune Cristian Manafu (foto), consultant The Connector, agentie de comunicare in social media.

"In crestere sunt acum serviciile de geolocalizare, unde Foursquare (n.red retea sociala care permite utilizatorilor sa ofere informatii despre locatia in care se afla prin telefonul mobil) este cel mai bun exemplu acum, si cumparaturile in grup, Groupon fiind un fenomen. Nimic nu va intrece Facebook in perioada urmatoare. Practic, urmatorii ani vor creste serviciile care au cunoscut o crestere majora in ultimii trei-patru ani si ma refer aici la Facebook si YouTube, apoi la Twitter, Foursquare si Groupon”, explica Manafu.

Groupon este o companie infiintata acum doi ani care detine cel mai mare site de cupoane de reduceri la nivel mondial cu filiale in aproximativ 30 de tari printre care si Romania. In decembrie, compania a respins o oferta de preluare de 6 miliarde de dolari din partea Google.

Site-urile de reduceri colective sunt cea mai noua tendinta in domeniul internetului, doar in Romania fiind lansate in ultima jumatate de an 20 de astfel de proiecte, iar pentru perioada urmaoare este asteptata intrarea a inca 25 de siteuri similare pe piata estimata la 1 si 2,5 milioane de euro. Cei mai mari jucatori locali pe acest segment site-uri sunt FunDeal.ro, Kuponiada.ro, GoldenDeals.ro, Groupon.ro si Zumzi.ro.

Totodata, Cristian Manafu crede ca popularitatea Facebook ori Twitter nu va fi depasita in urmatorii ani pentru ca o companie are nevoie de cativa ani pentru a isi construi un brand.

“Toti cei care fac valuri acum nu par a avea un viitor stralucit ca al Facebook. Istoria recenta ne-a dovedit ca incercarile unor alti giganti de a ataca segmentele vedeta pot esua usor, Google si Yahoo fiind doi dintre «pagubiti». Google si Yahoo au ajuns in ultimii zece ani puterile care sunt in prezent, timp in care AOL a pierdut teren destul de mult. Vorbim de niste exponenti ai portalurilor si motoarelor de cautare"mai spune specialistul in social media.

Acum marile succese sunt legate de socializare, precizeaza Manafu. "Probabil vom mai avea nevoie de zece ani pentru o noua minune si aceasta cu siguranta nu va avea legatura cu scrisul la tastatura, fie ea si digitala”, subliniaza el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri