10. Philipp Lahm - 14 mil. euro (venit realizat in 2011)

10. Philipp Lahm - 14 mil. euro (venit realizat in 2011)Philipp Lahm (28 de ani), fotbalist de origine germana, este capitanul echipei bavareze Bayern Munchen, unde joaca pe postul de fundas stanga.

A strans, de asemenea, multe prezente (77) si in tricoul echipei nationale de fotbal a Germaniei, jucand atat la Euro 2004, la Campionatul Mondial din 2006 cat si la Euro 2008.

Sursa informatii:
CNN si Wikipedia
Sursa foto: Wikimedia

9. Kaka - 15 mil. euro

9. Kaka - 15 mil. euroRicardo Izecson dos Santos Leite (29 de ani), cunoscut sub porecla Kaka, este un fotbalist brazilian care joaca la clubul Real Madrid din prima liga spaniola, La Liga.

A cstigat Balonul de Aur si premiul FIFA World Player of the Year in 2007.

8. Fernando Torres - 17 mil. euro

8. Fernando Torres - 17 mil. euroFernando Jose Torres Sanz (27 de ani) este un fotbalist spaniol care evolueaza pe postul de atacant la formatia engleza Chelsea F.C. si la echipa nationala de fotbal a Spaniei. Este poreclit "El Nino".

Si-a inceput cariera la Atletico Madrid, fiind promovat dintre juniorii echipei.

7. Yaya Toure - 18 mil. euro

7. Yaya Toure - 18 mil. euroGnegneri Yaya Toure (28) este un fotbalist ivorian, care joaca pentru echipa britanica Manchester City si pentru echipa nationala de fotbal a Coastei de Fildes.

6. Sergio Aguero - 19 mil. euro

6. Sergio Aguero - 19 mil. euroSergio Leonel "Kun" Agüero del Castillo (23 de ani) este un fotbalist argentinian, care in acest moment joaca pentru Manchester City pe pozitia de atacant.

Aguero a trecut la gruparea din Premier League, detinuta de Abu Dhabi, pentru nu mai putin de 43 milioane de euro platiti echipei spaniole Atletico Madrid.

5. Wayne Rooney - 21 mil. euro

5. Wayne Rooney - 21 mil. euroWayne Mark Rooney (26 de ani) este un fotbalist englez, care in prezent activeaza la clubul de Premier League Manchester United si la echipa nationala de fotbal a Angliei.

Este vazut ca unul dintre cei mai promitatori jucatori din fotbalul modern, iar suma de transfer platita clubului unde a debutat, Everton FC, este in prezent recordul de bani platiti pentru un jucator adolescent.

4. Samuel Eto'o - 23 mil. euro

4. Samuel Eto'o - 23 mil. euroSamuel Eto'o Fils (31 de ani) este un fotbalist camerunez care joaca pentru clubul rus Anji Mahacikala si pentru echipa nationala de fotbal a Camerunului, al carei capitan este.

Eto'o a marcat peste 100 de goluri in 5 sezoane cu FC Barcelona si este actualul detinator al recordului de cele mai multe meciuri jucate de catre un jucator african in La Liga.

3. Cristiano Ronaldo - 29 mil. euro

3. Cristiano Ronaldo - 29 mil. euroCristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, (27 de ani) cunoscut ca Cristiano Ronaldo, este un fotbalist portughez, care in prezent joaca pentru clubul spaniol Real Madrid si pentru echipa nationala de fotbal a Portugaliei.

Ronaldo a devenit cel mai scump jucator din lume in 2009 cand s-a transferat la Real Madrid de la Manchester United pentru 130 de millioane de dolari. Detine numeroase contracte de sponsorizare, printre care si cu producator de articole sportive Nike.

2. David Beckham - 32 mil. euro

2. David Beckham - 32 mil. euroDavid Robert Joseph Beckham (36 de ani) este un fotbalist profesionist englez, care in prezent joaca pentru Los Angeles Galaxy. Beckham apare in Topul 100 FIFA al celor mai mari fotbalisti in viata in viziunea lui Pele.

A fost numit si in topul “Time 100” pe anul 2004, al revistei „Time”, top care cuprinde cele mai influente 100 de personalitati din toata lumea. Este de asemenea o marca publicitara globala. Cel mai nou contract de publicitate al sau este cu retailerul suedez H&M.

1. Lionel Messi - 33 mil. euro

1. Lionel Messi - 33 mil. euroLionel Andres Messi (24 de ani) este un fotbalist argentinian care in prezent joaca pentru FC Barcelona si in echipa nationala de fotbal a Argentinei.

Messi este considerat drept unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, fiind desemnat de FIFPro cat si de World Soccer Magazine "tanarul jucator al anului" timp de trei ani consecutiv in perioada 2003-2005. Stilul sau de joc a atras comparatii intre el si legenda fotbalului Diego Maradona, chiar acesta din urma declarandu-l pe Messi succesorul sau.