Bata Shoe, Canada

Bata Shoe, CanadaMuzeul din Toronto gazduieste mai mult de 10.000 de articole de incaltaminte, care aduna 4500 de ani de istorie. Vizitatorii pot vedea exponate peruviene din secolul 15, sau din Franta secolului 19 precum si sandale Egiptene. Din colectie nu lipsesc incaltari purtate de celebritatile epocii contemporane.

“Bata Shoe a fost prima noastra oprire in calatoria de la Toronto si pot spune ca a fost o experienta placuta, bine prezentata. Am aflat multe lucruri despre tipurile de incaltaminte din toate partile lumii. Cel mai mult mi-au placut mocasinii inuitilor si niste saboti foarte inalti facuti din lemn” marturiseste o vizitatoare pe TripAdvisor.


Sursa Foto Bata Museum

Muzeul canalizarilor din Paris

Muzeul canalizarilor din ParisMuzeul a fost deschis pentru prima data publicului in 1867 si este locul perfect pentru cei care doresc sa afle istoria sistemului de tunele subterane din Paris ce dateaza din secolul 13.

“Este interesant. Am vizitat locatia in timpul sarbatorilor. Este buna pentru copii, insa nu tuturor le va placea mirosul. Este pana la urma o canalizare”, scrie un turist pe TripAdvisor .

Sursa Foto Wikipedia

Muzeul Vrajitoarelor, Marea Britanie

Muzeul Vrajitoarelor, Marea BritanieCine este curios sa afle despre vrajitoare trebuie sa viziteze muzeul din Cornwall, Marea Britanie. El fost inaugurat in 1951 de Cecil Willamson si are cea mai mare colectie de artefacte din lume, iar in libraria muzeului se afla mai mult de 3.000 de volume pe acest subiect.

“Un loc interesant pentru cei interesati de vrajitorie si de lucrurile neobisnuite. Amplasamentul este bun, iar artefactele sunt interesante si ingrijite. Per total a meritat ora pe care am petrecut-o acolo”, scrie un turist din Bristol pe TripAdvisor.


Sursa Foto Museum of Witchcraft

Muzeul capacelor de toaleta

Muzeul capacelor de toaletaBarney Smith, un instalator iesit la pensie, s-a ocupat in ultimii 30 de ani cu decorarea capacelor de toaleta. Mai mult de 1.000 de astfel de obiecte sunt expuse in muzeul lui Barney, amenajat in garajul sau din Alamo Heights, Texas.

O calatoare din Philadelphia a scris pe TripAdvisor ca admira maiestria decoratiilor facute de Barney, precum si umorul acestuia. “Daca esti prin zona trebuie sa vizitezi micul muzeu”, considera ea.

Sursa Foto Unusual Museums

Muzeul de ramen instant

Muzeul de ramen instantPentru necunoscatori ramen este un preparat japonez cu taitei si carne. Muzeul din Osaka este dedicat lui Momofuko Ando inventatorul retetei de ramen instant. Muzeul are o bucatarie unde vizitatorii pot sa prepare diverse retete de ramen.

“Un loc ce trebuie vizitat in Osaka. Cei care ii trec pragul pot invata multe despre modul in care sunt preparate si ambalate produsele. Cu toate acestea toate informatiile afisate sunt in japoneza, asa ca am trebuit sa ne bazam pe ghidurile audio disponibile in engleza si chineza”, marturiseste un vizitator din Singapore pe TripAdvisor.



Sursa foto Wikipedia

Muzeul recipientelor de sare si piper

Muzeul recipientelor de sare si piperMuzeul din Gatlinburg, Tennesse are o colectie de 20.000 de astfel de obiecte din toata lumea, unele dintre ele datand din anii 1500.

“Credeam ca o sa fie o pierdere de vreme, insa nu a fost deloc asa. A fost mai interesant decat m-am asteptat” a marturisit un vizitator pe forumul TripAdvisor.


Sursa Foto Salt and Pepper Shakers Museum

Muzeul de creioane Cumberland

Muzeul de creioane CumberlandPotrivit legendelor grafitul folosit la productia de creioane a fost descoperit in vechea regiune Cumberland ,din Marea Britanie. Cei care se duc la muzeu pot afla toata istoria acestui instrument de scris , precum si tot procesul tehnologic prin care se obtine. In aceasta locatie se afla si cel mai mare creion din lume, ce masoara aproape 8 metri inaltime si cantareste 446 kg.

“S-a intamplat sa dau peste acest muzeu cu ocazia unei vizite in zona. Este chiar foarte interesant. Nu stiam nimic despre cum se fabrica creioanele si am fost surprinsa sa vad cat de complicat este. Pe langa aceasta muzeul dispune de o cafenea unde copii se pot relaxa desenand”, a declarat pe Tripadvisor o vizitatoare.


Sursa foto Pencil Museum

Muzeul de sunca picanta

Muzeul de sunca picantaMuzeul din Austin, Minnesota, contine pe langa exponatele traditionale si display-uri interactive, clipuri de prezentare si multe obiecte istorice. Aici vizitatorii pot afla cum se prepara sunca picanta si pot vedea in magazinul de cadouri toate sortimentele noi ale acestui preparat.

“Am vizitat muzeul impreuna cu sotia mea dupa ce am auzit de el de la niste prieteni. Mi-a placut faptul ca angajatii de acolo au fost foarte prietenosi. Exponatele au fost foarte bine facute si destul de interesante. Turul s-a terminat in magazinul de suveniruri al muzeului de unde se puteau cumpara o gramada de brelocuri si alte maruntisuri” a precizat pe forumul TripAdvisor unul dintre clienti.



Sursa Foto Spam .com

Muzeul de pisici din Malaezia

Muzeul de pisici din MalaeziaIn Malaezia, pisica este considerata drept un simbol al norocului. In muzeu privitorii pot admira peste 2000 de artefacte si statuete adunate din toate colturile lumii. Totodata , acesta este si un centru de cercetare si informatii care s-a axat pe colectarea si analiza datelor culturale si istorice legate de acest animal.

“Ca sa fiu sincer, am fost putin dezamagit de acest muzeu pentru ca prezinta foarte multe produse comerciale legate de pisici, intocmai ca un magazin. Am vazut multe jucarii, ornamente si postere, iar per total colectia nu m-a impresionat. Plus ca majoritatea pisicilor erau artificiale”, a postat un vizitator pe TripAdvisor.


Sursa Foto Virtual Malaysia

Muzeul britanic al masinilor de tuns iarba

Muzeul britanic al masinilor de tuns iarbaAici curiosii pot vedea cele mai rapide, cele mai luxoase si cele mai celebre masini de tuns iarba din lume. Muzeul din Merseyside, Marea Britanie are mai mult de 250 de astfel de aparate si a fost construit ca in semn de recunoastere pentru Edwin Beard Budding care a construit prima masina de tuns iarba in 1830.

Cei care au vizitat locul au apreciat personalul prietenos si informatiile detaliate, precum si inventivitatea inginerilor englezi, potrivit TripAdvisor.


Sursa foto Lawnmower World