Si-a ars casa si mama...pentru profit

Si-a ars casa si mama...pentru profitTraiul boem i-a cauzat lui Marc Thompson (60 de ani), un fost executiv al unei firme de tranzactii cu marfuri din Chicago, falimentul si datorii uriase. In disperare, Thompson si-a incendiat locuinta in anul 2005 pentru a incasa o asigurare de 730.000 de dolari.

Pentru a face sa para o sinucidere, odata cu locuinta Thompon si-a ucis si mama, in varsta de 90 de ani, in incendiu. Ea a murit in pivnita casei in urma inhalarii de fum si sufocarii cu monoxid de carbon. Acum viitorul lui Marc Thompson este asigurat - a primit o sentinta de 190 de ani intr-o inchisoare federala din Statele Unite.

Thompson a infiintat, de asemenea, o companie in Mauritius, o natiune insulara din Oceanul Indian, pentru a spala 400.000 de dolari, pe care i-a trimis intr-un cont al unei banci offshore.

Sursa informatii: Bankrate.com / Insurancenetworking.com
Foto: freedigitalphotos.net

Prins cu excavatorul blocat in noroi...

Prins cu excavatorul blocat in noroi...In Akron, statul Ohio, lui Matthew Mueller i-a venit ideea de a inchiria un buldoexcavator cu scopul de a-si ingropa masina personala, un BMW din 1997, pe proprietatea rurala a tatalui sau. Masina avea probleme de motor, iar Mueller putea incasa pana la 20.000 de dolari in anul 2006 de la asigurator daca isi raporta bunul furat.

Dar, dupa ce asigurtatorul a fost anuntat de furt, Mueller s-a razgandit. Cand a inceput sa sape in locul unde a ingropat masina cu acelasi buldoexcavator, din nefericire pentru el, echipamentul a ramas blocat in noroi. Cu "dovezile" in vazul tuturor, frauda a fost descoperita, iar Mueller, pe atunci in varsta de 35 de ani, a pretrecut un an la inchisoare.

Dauna totala, cu intentie

Dauna totala, cu intentieTramesha Lashon Fox era in 2009 profesor de chimie la un liceu din Houston. Desi, mai avea doar trei luni de plata pentru un autoturism Chevrolet Malibu din 2003, Fox, in varsta de 32 de ani la acea vreme, a considerat ca platise destul pentru acea masina.

Ca sa scape de povara financiara si chiar sa recupereze ceva, ea "a pus" doi studeti, carora le-a dat si note de trecere" sa-i fure masina si sa o incendieze, astfel incat, sa poata incasa asigurarea incheiata pentru acel Chevrolet. Dar, cei doi studenti au fost prinsi, iar Fox a fost concediata. In plus, fosta profesoara a trebuit sa execute 90 de zile de inchisoare.

Uite asigurare, nu-i asigurare

Uite asigurare, nu-i asigurareUneori, chiar asiguratul este victima unei fraude din domeniul asigurarilor. De exemplu, un escroc, pe nume James Lee Graff a jefuit aproximativ 32.000 de oameni cu o suma totala de peste 42 de milioane de dolari, reprezentand prime furate si facturi medicale neachitate.

Timp de o perioada lunga de ani de zile, James Lee Graff a incasat de la naivi prime lunare sau anuale pentru asigurari de sanatate; "asigurati" carora li se prezenta drept agent de asigurare, de la o companie sau alta, lasadu-i, in cele din urma, sa-si plateasca din propriile buzunare facturile medicale.

Asiguratori de viata pot anticipa decesele false

Asiguratori de viata pot anticipa decesele falseClayton Daniels avea probleme. O sentinta amanata de 10 ani de inchisoare ii batea la usa in 1997 pentru agresiunea sexuala a unei minore de 14 ani si, mai mult, el nu raportase niciodata ofiterului de probatiune. Dar, sotia sa stia ca trebuie sa faca ceva drastic pentru ca Daniels sa nu se intoarca la inchisoare.

Au dezgropat mormantul unei batrane, pe nume Charlotte Davis, decedata de peste un an de zile, si au imbracat-o apoi cu hainele lui Clayton. Au asezat cadavrul intr-o masina, careia i-au dat foc si au lasat-o la vale, sperand astfel sa insceneze moartea lui Clayton, iar asiguratorul sa creada acest lucru. Sotia ar fi incasat 110.000 de dolari, pe asigurarea de viata a lui Clayton.

Dar, cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, compania de asigurari a spus ca nu plateste pana cand nu este efectuat testul ADN, care sa confrima decesul (care a iesit negativ, bineinteles). Clayton a fost prins saptamani mai tarziu, cand poza drept noul amant, Jake Gregg, al sotiei sale, Molly, rol pentru care isi vopsise parul si-si lasase mustata.

In mod normal, anchetatorii s-au prins de schema, pentru ca Molly se comporta mult prea calm in declaratiile de dupa "accident", focul pornise din zona scaunului soferului, nu din zona rezervorului, iar proba DNA nu se potrivea. Dovezi au fost gasite si pe calculatorul lui Molly, care cautase pe Internet cum se poate incinera un cadavru si cum sa-si creeze identitati false.

Molly a primit 20 de ani pentru frauda in asigurari si inca 10 pentru ca l-a ajutat pe Clayton sa fuga. Acesta din urma a primit inca 10 ani pentru profanare si 15 ani pentru incendiere.

Atentie la aligatori!

Atentie la aligatori!Justo Padron, fost presedinte din 2006 al unui centru medical din Statele Unite, denumit Tamiami Medical Supply Inc., conducea o afacere frauduloasa prin care a reusit sa escrocheze compania de asigurari Medicare. Padron si asociatii sai au depus un total de 12.290 cereri catre Medicare pentru infuzii cu imunoglobuline si alte medicamente pentru tratamentul HIV. Factura totala: 7,4 milioane de dolari, din care Medicare platit 2,4 milioane de dolari.

Padron avea insa un istoric bogat de arestari pentru diferite infractiuni, precum spargere, jaf si posesie de droguri si eliberat ultima data in 2002. Din nefericire pentru el, naravul nu se uita. Surprins de politisti in anul 2009 cand incerca sa sparga un autovehicul, a incercat sa scape de urmaritori sarind gardul care incercuia un lac, proprietate privata. Nu a vazut insa semnul ca atentiona despre prezenta unor aligatori feroce. A fost gasit mort in aceeasi zi langa lac.