Conturi de Twitter

Conturi de TwitterPresa si jurnalistii americani:

Jurnalista de la sectia politica a Washington Post posteaza live-tweet, pe contul @feliciasonmez, mesaje de la anumite mitinguri de campanie, iar @Thecaucus este contul jurnalistilor de la sectia politica a New York Times.

Presa si jurnalistii francezi:

@afpusa2012 este o colectie de mesaje, informatii si fotografii postate de catre reporteri Agence France Presse (AFP) pe contul lor de Twitter, dar si stiri, titluri de pe prima pagina a cotidienelor americane, etc.

@LeMonde_USA: anchete si reportaje realizate de catre cotidian, dar si cele mai bune mesaje postate pe Twitter despre campanie, site-uri, stiri de agentie si link-uri catre bloguri gazduite de catre cotidian.

@slate2012 aduna toate articolele publicate de catre site-ul de stiri Slate.fr, oferind revista presei americane, "fact-checking" si anecdote de campanie.

Dintre jurnalisti, @FabSintes, corespondenta Radio France la Washington posteaza fotografii pe Twitter, informatii de culise si postarile sale pe blog. Acelasi lucru pe @TangiQuemener, contul corespondentului francez al AFP la Casa Alba si @ivancouronne, contul corespondentului AFP la Congresul american.

Tabara Obama:

In afara de @BarackObama si de contul adjunctului sau @JoeBiden, pot fi urmarite conturile consilierului apropiat al presedintelui @davidaxelrod, cel al lui @Lis_Smith - care este insarcinat cu coordonarea celulei de riposta si al Primei Doamne @MichelleObama.

Tabara Romney:

In afara de @MittRomney si de contul coechipierului sau @PaulRyanVP, pot fi urmarite conturile purtatorului de cuvant al lui Romney @RyanGOP si @andreamsaul, reprezentantul pentru presa al candidatului republican.

Bloguri

BloguriBloguri americane:

Angajate: blogul ultraconservator al lui Rush Limbaugh, considerat un "erou" "tea party" poate oferi acces catre o America ce il detesta pe Obama - rushlimbaugh.com.

Pe latura opusa a esichierului politic, stanga radicala este reprezentata de catre Daily Kos, care nu rateaza nicio ocazie sa il atace dur pe Romney - dailykos.com.

Experti: blogul lui Nate Silver, considerat un geniu al statisticilor care analizeaza sansele lui Obama si Romney de a obtine victoria - fivethirtyeight.blogs.nytimes.com/author/nate-silver.

Twitter propune un index ("Twitter political index"), un fel de estimare calitativa care permuite sa se afle daca mesajele postate pe Twitter referitoare la Barack Obama sau Mitt Romney sunt pozitive sau nu - election.twitter.com.

"Fact-checkers" (care verifica valoarea de adevar a afirmatiilor): politifact.com evalueaza declaratiile celor doua tabere cu ajutorul celebrului sau "Truth-O-Meter", pentru a depista eventuale miciuni mai mici sau mai mari. Verificarile pe care le-a efectuat in cursul campaniei din 2008 i-au adus un Premiu Pulitzer anul urmator.

Umoristice: incepand din 1996, Jon Stewart abordeaza actualitatea americana pe un ton plin de umor. Aceasta emisiune, dupa care s-a inspirat Le Petit Journal in Franta, l-a primit pe Barack Obama saptamana trecuta - thedailyshow.com.

Bloguri franceze:

Blogurile Lorrainei Millot, corespondenta la Washington, si Fabricei Rousselot, corespondenta la New York, ambele de la ziarul Libération abordeaza culisele evenimentelor cheie ale campaniei - radiofrance-blogs.com/fabienne-sintes.

Materiale despre somaj, Bruce Springsteen sau evenimente importante ale campaniei pot fi accesate pe blogul corespondentului L'Express, un reporter veteran in Statele Unite, Philippe Coste - blogs.lexpress.fr/nycoste.

Site-uri

Site-uriPresa americana:

In afara de site-urile unor mass-media generaliste ca New York Times si Washington Post, Politico.com abordeaza toate unghiurile posibile si imaginabile in campania americana.

Presa franceza:


Site-ul Le Monde dedicat campaniei americane este actualizat aproape minut cu minut - lemonde.fr/elections-americaines.

Postul de televiziune France 24 difuzeaza articole si videoclipuri despre campanie si o "cursa a mesajelor postate pe Twitter", care compara in timp real numarul de mesaje postate pe Twitter care mentioneaza Romney si Obama - france24.com/fr/20121106-presidentielle-americaine-obama-romney-etats-unis-usa-course-twitter-tweet-dataviz.

Aplicatii Smartphones

Aplicatii Smartphones"Who should I vote for?" (pentru cine ar trebui sa votez?): raspundeti la intrebari despre educatie, terorism, sistemul de sanatate, pentru a afla la final cine este candidatul care va reprezinta.

Ad Hawk: dupa modelul celebrei aplicatii Shazam, Ad Hawk permite regasirea originii unui mesaj publicitar politic, pentru a sti cu exactitate cine l-a finantat. Este vorba despre o aplicatie utila in Statele Unite, unde publicitatea este un element omniprezent in orice campanie si unde exista numeroase organisme finantatoare.

PollTracker: destinat celor interesati de sondaje, care nu vor sa rateze vreun studiu de opinie.

YouTube, Instagram, Flickr, Spotify, Tumblr

YouTube, Instagram, Flickr, Spotify, TumblrCampania din 2012 se desfasoara pe toate tipurile de suport, inclusiv muzica, imagini, etc.

Tabara lui Barack Obama:

Spotify: Playlistul lui Barack Obama poate fi accesat gratuit pe Spotify. Acesta contine piese U2, Al Green sau Arcade Fire - open.spotify.com/user/barackobama/playlist/6J9kgSvipjimfDLYTsCOAv.

Flickr: Fotografiile cele mai avantajoase ale lui Barack Obama si cele mai dezavantajoase al lui Mitt Romney se afla pe pagina de campanie pe Flickr a presedintelui, la adresa flickr.com/photos/barackobamadotcom.

Tumblr: Imagini animate in format GIF cu cele mai bune momente din timpul discursurilor sale, citate, fotografii afise, pot fi accesate la adresa barackobama.tumblr.com.

YouTube: Pe site-ul de partajare video, 237.000 de navigatori pe Internet sunt abonati la canalul contului lui Barack Obama (youtube.com/user/BarackObamadotcom), care difuzeaza clipurile sale de campanie si interventii ale sotiei sale Michelle sau cantaretei Beyonce.

Tabara lui Mitt Romney:

Spotify:
Ce asculta candidatul cand parcurge statul Ohio in autobuz? Beach Boys, Kid Rock si Commodores (Motown), potrivit playlistului sau - open.spotify.com/user/mittromney/playlist/5QrwBrWOXSWWdWilN98BPS.

Flickr:
Fotografii cu Romney in campanie, in cursul unor reuniuni, in fata steagului american, pot fi accesate la adresa flickr.com/photos/mittromney?flickr.

Tumblr: O avalansa de fotografii cu copii, femei, simpatizanti, toate dedicate gloriei candidatului republican, sunt accesibile la adresa mittromney.tumblr.com.

YouTube: Pe canalul de pe contul lui Mitt Romney pot fi accesate numeroase mesaje publicitare si un videoclip despre "povestea de dragoste" a cuplului Mitt-Ann, la adresa (youtube.com/user/mittromney?feature=CBAQwRs%3D).