Care sunt principalii concurenti pentru pozitia de Papa

Care sunt principalii concurenti pentru pozitia de PapaPrincipalii concurenti pentru pozitia de sef al Sfantului Scaun, conform Paddy Power, sunt cardinalii Marc Ouellet (Canada), Peter Turkson (Ghana) si Leonardo Sandi (Argentina).

Citeste mai departe o descriere a acestora.




Cardinalul Marc Ouellet

Cardinalul Marc OuelletTara: Canada

Pozitie: Prefectul Congregatiei pentru Episcopi, fost Arhiepiscop de Quebec

Varsta: 67 ani

Ce ar insemna alegerea sa:
Ouellet este capabil de a selecta mai atent viitori episcopi, astfel ca ar putea modela Biserica pentru o generatie sau chiar mai mult.

Motive pentru care ar trebui ales: Este cel mai calificat. Vorbeste fluent engleza, franceza, portugheza, italiana, spaniola si germana. Acesta a condus misiuni umanitare in America de Sud.

Motive pentru care ar putea sa nu fie ales: Acesta ar putea refuza functia. Ouellet a oferit mai multe indicii ca papalitatea este „o responsabilitate mare” pe care ar ezita-o sa o aleaga.

Cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson

Cardinalul Peter Kodwo Appiah TurksonTara: Ghana

Functie: Presedintele Consiliului Pontifical pentru Justitie si Pace

Varsta: 63 de ani

Ce ar putea insemna alegerea sa: El este de parere ca viitorul nu este in Europa, ci in cresterea exploziva a Bisericii in emisfera sudica

Motive pentru care ar putea fi ales: Turkson este bine vazut in Colegiul Cardinalilor, un mare comunicator si un simbol global al Bisericii.

Motive pentru care nu ar putea fi ales:
Biserica Catolica din Africa poate fi foarte deconectata de Biserica in care majoritatea cardinalilor europeni traiesc. In Africa problemele de top nu sunt sexualitatea si disputele teologice, ci exorcismul, animismul, cresterea Islamului si condamnarea politicii economice din Vest.