Relatiile intercoreene, in stare de razboi

Relatiile intercoreene, in stare de razboi"Incepand de acum, relatiile intercoreene sunt in stare de razboi si toate problemele intre cele doua state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat razboiului", a declarat Coreea de Nord intr-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale si institutilor, scrie Mediafax.

"Situatia de durata conform careia peninsula coreeana nu este nici in razboi, nici in stare de pace s-a incheiat", indica comunicatul difuzat de agentia de presa oficiala nord-coreeana Korean Central News Agency (KCNA).

Harti militare, in planul secund al unor fotografii cu Kim Jong-un

Harti militare, in planul secund al unor fotografii cu Kim Jong-unPresa nord-coreeana a publicat in mod accidental sau poate voit, doua fotografii in care apar harti ce dezvaluie atat planuri de lovituri asupra teritoriului american, cat si detalii despre fortele militare ale Phanianului,

Agentia oficiala nord-coreeana KCNA a publicat doua fotografii pentru ilustrarea unei reuniuni de urgenta convocate in noaptea de joi spre vineri de catre liderul Kim Jong-un. Acesta apare asezat la birou, in ceea ce pare o sala de comandament al operatiunilor militare.

In plan secund apare o harta intitulata "Plan de lovituri ale fortelor strategice pe continentul american". Linii par sa traseze traiectorii ale unor rachete catre Statele Unite.

Raspunsul Casei Albe: Luam in serios amenintarile Coreei de Nord

Raspunsul Casei Albe: Luam in serios amenintarile Coreei de NordCasa Alba a declarat ca ia "in serios" anuntul Coreei de Nord conform caruia se afla in stare de razboi impotriva Coreei de Sud, notand totusi ca amenintarile Phenianului nu sunt neobisnuite.

"Am vazut informatiile despre un nou comunicat deloc constructiv al Coreei de Nord. Luam aceste amenintari in serios si ramanem in relatii stranse cu aliatul sud-coreean", a declarat Caitlin Hayden, purtator de cuvant al Consiliului national de Securitate.

De la inceputul lui martie si de la adoptarea unor noi sanctiuni de catre ONU impotriva Phenianului, dupa un al treilea test nuclear, Coreea de Nord si-a intensificat declaratiile, amenintand periodic Seulul si Washingtonul cu "atacuri strategice" si cu un "razboi total".

Eventual atac cu rachete impotriva SUA

Eventual atac cu rachete impotriva SUALiderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordin sa se faca pregatiri pentru atacuri cu rachete strategice impotriva continentului american si a bazelor Statelor Unite in Pacific, ca raspuns la zborurile de antrenament cu bombardiere "invizibile" de tip B-2, pe fundalul tensiunilor din peninsula.

In cazul unei provocari "nesabuite" din partea americanilor, fortele nord-coreene "trebuie sa loveasca fara mila continentul american (...), bazele militare din Pacific, inclusiv Hawaii si Guam, si pe cele care se afla in Coreea de Sud", a declarat Kim Jong-un, citat de agentia oficiala KCNA.

Coreea de Nord nu dispune de tehnologia care sa ii permita sa lanseze rachete asupra unor tinte aflate la o distanta atat de mare, apreciaza o majoritate a expertilor.


Rusia: Putem pierde controlul situatiei

Rusia: Putem pierde controlul situatieiRusia a avertizat in privinta "actiunilor unilaterale" care risca sa conduca la "pierderea controlului asupra situatiei" in Coreea de Nord, unde regimul isi pregateste rachetele pentru eventuale atacuri impotriva Statelor Unite.

"Putem pierde controlul situatiei, ea se angajeaza in spirala unui cerc vicios", a declarat seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, intr-o conferinta de presa.

"Suntem preocupati de faptul ca sunt intreprinse in jurul Coreei de Nord actiuni unilaterale, care constau in intensificarea activitatilor militare, in paralel cu reactia adecvata a Consiliului de Securitate al ONU si cu reactia colectiva a comunitatii internationale", a adaugat el.

Rusia le cere tuturor tarilor "sa se abtina de la a-si arata forta militara si sa nu foloseasca situatia actuala pentru a atinge obiective geopolitice in regiune prin mijloace militare", a adaugat el.