Google

GoogleImigrant si fondator: Sergey Brin

Tara de origine: Rusia

Numele dat companiei care detine cel mai utilizat motor de cautare pe Internet provine de la termenul matematic "googol", care inseamna 1 urmat de 100 de zerouri. Profitul Google a crescut in primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari.

Goldman Sachs

Goldman SachsImigrant si fondator: Marcus Goldman

Tara de origine: Germania

Banaca de investitii Goldman Sachs a fost fondata in 1869 la New York, iar primele afaceri au fost derulate intr-un birou de dimensiunea unei camere. Banca a raportat recent profit net de 7,48 miliarde de dolari pentru 2012, in urcare cu 68% fata de anul anterior.

eBay

eBayImigrant si fondator: Pierre Omidyar

Tara de origine: Franta

Pierre si sotia sa sunt unicii si cei mai mari donatori privati in eforturile de combatere a traficului global de fiinte umane. eBay este cel mai mare magazin online din lume cu o baza de clienti de 233 milioane de oameni. Compania a fost fondata in 1995 de Pierre Omidyar in San Jose, California.

Yahoo!

Yahoo!Imigranti si fondator: Jerry Yang

Tara de origine: Taiwan

Desi la varsta de 10 ani, Jerry Young stia un singur cuvant in limba Engleza, si anume: "shoe" (pantof), dupa ce a emigrat in Statele Unite a reusit sa creeze una dintre cele mai de succes companii din lumea anilor '90 a Internetului. Yang a rupt insa anul trecut toate legaturile cu compania pe care a fondat-o in 1995, dupa ce a fost criticat dur de investitori pentru modul in care a administrat Yahoo incepand cu decizia de a respinge, in 2008, o oferta consistenta de preluare din partea Microsoft, de peste 47 miliarde de dolari.

Colgate

ColgateImigrant si fondator: William Colgate

Tara de origine: Anglia

In 1806 la New York, primele afaceri ale lui William Colgate erau productia si comertul cu amidon, sapun si lumanari

Kraft Foods

Kraft FoodsImigrant si fondator: James L. Kraft

Tara de origine: Canada

Kraft Foods, al doilea mare grup alimentar la nivel mondial, care are in portofoliu branduri precum Milka, Jacobs sau Oreo a fost fondat in 1909, cand James Lewis Kraft incepe o afacere en-gros cu branza la Chicago.

Pfizer

PfizerImigranti si fondatori: Charles Pfizer, Charles Erhart

Tara de origine: Germania

Pfizer (foto) si Erhart au lansat compania cu un imprumut de 2.500 de dolari de la tatal primului. In prezent, Pfizer este cea mai mare companie farmaceutica din lume dupa vanzari - 61,2 mld. dolari anul trecut.

Procter & Gamble

Procter & GambleImigranti si fondator: William Procter, James Gamble

Tara de origine: Anglia, Irlanda

Procter (foto) a plecat in Statele Unite in anii 1830, dupa ce magazinul pe care-l detinea la Londra a fost distrus de un incediu dupa un jaf. In prezent, compania Procter & Gamble a raportat pentru trimestrul iulie – septembrie 2012 un profit net pe actiune din activitatea de baza, de 1,06 dolari, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.