1. Condu o masina veche sau o bicicleta spre servici daca poti

1. Condu o masina veche sau o bicicleta spre servici daca potiIn primul rand, Mr. Money Mustache (pe numele sau real Pete) recomanda sa locuiti cat mai aproape de locul unde aveti si locul de munca.

Timpul necesar deplasarii nu-l veti recupera niciodata. Si nu imprumuta bani pentru a cumpara o masina!

Sursa informatii: The Washington Post

2. Gatiti acasa

2. Gatiti acasaNu numai ca va ajuta sa economisiti banii pe care i-ati achita la restaurante, dar cel mai probabil ca veti utiliza ingrediente de o calitate mai mare si puteti pregati mai multe mese la un moment dat. Daca aveti spatiu, apucati-va de gradinarit.

In cazul familiei lui Mr. Money Mustache nu totul vine din gradina proprie, ci unele ingrediente sunt achizionate vrac si de la diverse magazine de specialitate.

3. Ai grija de propria ta casa

3. Ai grija de propria ta casaDe ce sa platesti servicii de curatenie si apoi se plangi ca nu esti capabil de a gasi lucruri prin propria ta casa?

Practica auto-disciplina si curata in urma ta de cate ori este nevoie.

4. Considerati natura drept cea mai buna sursa de recreere

4. Considerati natura drept cea mai buna sursa de recreereRealizati o drumetie pe jos sau cu bicicleta si dormiti in corturi, daca va aflati in salbaticie. "Adevarata bucurie pentru mine vine ori de cate ori am ocazia de a depune ceva efort in vacanta", spune Mr. Money Mustache.


5. Daca aveti copii, incurajati-i sa economiseasca

5. Daca aveti copii, incurajati-i sa economiseascaMr. Money Mustache spune ca fiul sau, in varsta de numai sapte ani, "prefera sa-si construiasca propriile jucarii alaturi de mine in atelierul meu, decat sa le cumpere din magazin".

6. Nu aveti nevoie de un palat

6. Nu aveti nevoie de un palatDe cat spatiu aveti cu adevarat nevoie? Iti poti aranja un loc doar pentru tine? De ce sa tii pasul cu opulenta?

7. Prepara-ti propria cafea

7. Prepara-ti propria cafeaCafeaua servita in diverse sortimente, cu lapte sau fara, este doar o parte din spectrul larg al cheltuielilor de lux pe care le facem si care consuma cea mai mare parte din venitul propriu.

8. Intreba-te mereu: "Ma va face acest lucru mai fericit pe termen lung?"

8. Intreba-te mereu: "Ma va face acest lucru mai fericit pe termen lung?"Aceasta intrebare este valabila pentru toate deciziile. Fericirea vine din realizarea si dezvoltarea personala, mai degraba decat de la produse de lux. "Indiferent de ceea ce faci, e mai bine daca nu ai nevoie de bani."