Polonia: Impact enorm

Polonia: Impact enorm"In pofida schimburilor comerciale bilaterale relativ reduse cu SUA, Parteneriatul Comercial si Investitional Transatlantic (TTIP) va avea un impact enorm asupra statelor precum Polonia, dat fiind locul pe care il ocupam in lantul de aprovizionare al Europei. Germania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai SUA, insa Germania este totodata si cel mai mare partener comercial al Poloniei. Exista o legatura directa si vor exista beneficii directe. Mai mult, reducerea barierelor netarifare va avea un impact direct asupra companiilor din SUA care desfasoara activitati comerciale in Polonia si va aduce noi oportunitati companiilor mijlocii care au fost de altfel descurajate de cerinte costisitoare privind standardele. TTIP vine cu mari provocari, dar si cu potentiale avantaje la fel de mari", a spus Dorota Dabrowski, director executiv al Camerei de Comert Americane din Polonia.

Republica Ceha: Mizeaza pe cei mai performanti

Republica Ceha: Mizeaza pe cei mai performanti"Parteneriatul transatlantic de schimburi comerciale si investitii va da un nou impuls relatiei consacrate deja drept cea mai mare relatie comerciala din istorie. Efectul sau asupra schimburilor comerciale va fi echivalent impactului pe care banda larga l-a avut asupra internetului. Va duce la cresterea fluxurilor si va crea oportunitati cu totul noi pentru companiile de aici si cele din SUA. In contextul actual, tarile si companiile vor sa reduca riscul cat mai mult posibil, adoptand ceea ce stiu ca poate da rezultate. Si ce metoda mai buna de a indeplini acest obiectiv decat sa mizezi pe cei care au avut cele mai bune performante din toate timpurile?", a precizat Weston Stacey, director executiv al Camerei de Comert Americana din Republica Ceha.

Slovenia: Avantaje reciproce

Slovenia: Avantaje reciproce"Companiile membre ale Camerei de Comert Americane din Slovenia realizeaza treptat importanta TTIP ca puternic factor determinant al crearii de noi locuri de munca, cresterii economice si competitivitatii. In opinia lor, companiile trebuie sa participe la procesul de pregatire a acordului pentru a stabili care sunt problemele concrete, fiindca vor sa se implice activ in identificarea solutiilor", a mentionat Ajša Vodnik, director executiv, Camera de Comert Americana din Slovenia.

Slovacia: Relaxarea tarifelor si barierelor va incuraja activitatea economica

Slovacia: Relaxarea tarifelor si barierelor va incuraja activitatea economica"Companiile membre urmeaza sa se bucure de nivel crescut al schimburilor comerciale reciproce, precum si de facilitarea contactelor de afaceri cu SUA. De asemenea, preconizam un impact pozitiv asupra tuturor sectoarelor de afaceri, datorat scaderii barierelor comerciale si reducerii tarifelor", a spus Jake Slegers, directorul executiv la Camera de Comert Americana din Slovacia.

Ungaria: Pozitii mai bune la start pentru IMM-uri

Ungaria: Pozitii mai bune la start pentru IMM-uri"Membrii Camerei de Comert Americane din Ungaria vor avea mult de castigat de pe urma procedurii simplificate care va permite chiar si companiilor mici si mijlocii sa intre pe piata din SUA, iar companiile care produc servicii si produse performante si inovatoare vor fi mult mai bine pozitionate pentru a infiinta si conduce operatiuni de succes in America. Mai mult, odata cu reducerea tarifelor comerciale, companiile din SUA vor putea intra in regiunea EC cu propuneri foarte interesante, prin urmare TTIP va duce la o intensificare a activitatilor de export si import", a precizat Péter Dávid, Director Executiv, Camera de Comert Americana din Ungaria.

Romania: Limitarea poverii birocratice

Romania: Limitarea poverii birocratice"Parteneriatul transatlantic de schimburi comerciale si investitii reprezinta pentru cei doi mari parteneri comerciali – SUA si Uniunea Europeana – o ocazie unica de a reduce birocratia si de a intensifica schimburile comerciale astfel incat sa garanteze competitivitatea de ambele parti ale Atlanticului. Companiile membre se vor bucura de facilitarea schimburilor comerciale cu SUA si de mai putine bariere netarifare. Astfel, va fi inregistrata o crestere a activitatii si o mai buna cooperare in domeniul cercetarii si dezvoltarii, incetinite de o grea povara birocratica. Camera de Comert Americana din Romania va acorda o atentie deosebita agendei sale si va invita membrii sa isi exprime opinia privind tratatul propus in momentul inceperii rundelor de negociere", a declarat Anca Harasim, directorul executiv al Camerei de Comert Americana din Romania (AmCham)

GE: Utilizarea principalelor companii globale ca punte de legatura intre SUA si Europa

GE: Utilizarea principalelor companii globale ca punte de legatura intre SUA si Europa"Stim cu totii ca atunci cand se pun bazele unui acord de liber schimb, cresterea economica survine in mod natural. Uniunea Europeana este cel mai bun exemplu in acest sens – sa ne gandim la momentul in care Spania, sau mai apoi, statele est-europene au devenit membre UE. Cresterea economica a fost evidenta. Consider ca o politica de schimb favorabila intre cele doua blocuri majore ar contribui substantial la o crestere economica de durata. Mai mult, astfel am putea crea o economie unica, extrem de solida, deoarece cu cele 16 miliarde USD castigate de UE si cele 13 miliarde USD ale SUA, ne apropiem de o economie de 30 miliarde USD, ceea ce este destul de impresionant", a spus Nani Beccalli Falco, presedinte si CEO al GE Europe.