Janet Yellen (67 ani) presedinte Banca Centrala americana (Fed)

Janet Yellen a fost propusa in functia de presedinte a Bancii Centrale americane (Fed). Ea ar putea deveni prima femeie care conduce aceasta institutie. Inainte sa ocupe una dintre functiile care influenteaza lumea, ea a fost vicepresedinte al Rezervei Federale din SUA, unde si-a inceput cariera in 1994. Are reputatie de persoana meticuloasa si analitica.

Samantha Power (43 ani) ambasador SUA pentru ONU

Nascuta in Irlanda, Samantha a fost reporter de razboi si drepturile omului si a castigat un premiu Pulitzer pentru cartea sa, „A Problem From Hell: America and the Age of Genocide”. In august 2013, Samantha a obtinut ceea ce numele ei, „Power” (putere), spune despre ea: a devenit, la 43 de ani, ambasadoarea SUA pentru Organizatia Natiunilor Unite (ONU).

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Susan Rice (48 ani) consilier pentru securitate nationala

Fosta ambasadoare SUA pentru ONU, Susan a fost numita de Barack Obama, in iunie 2013, in functia de consilier pentru securitate nationala. Rice ar fi putut sa devina secretar de stat, dar a refuzat functia sustinand ca procesul de nominalizare ar fi fost „lung si costisitor pentru Administratia SUA”.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Hillary Clinton (65 ani) fost secretar de stat intre 2008 si 2012

Dupa ce a renuntat la functia de secretar de stat, presa locala a speculat ca Hillary Clinton se pregateste sa candideze la alegerile din 2016 ca sa devina presedinta Statelor Unite, chiar daca declarare anterior ca se lasa de politica.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Janet Napolitano (55 ani) fost secretar pentru securitatea nationala

Guvernator democrat al statului Arizona intre 2003 si 2009, Janet Napolitano a fost secretar pentru securitatea nationala in timpul primului mandat al presedintelui Obama. A renuntat la functie, in septembrie 2012, ca sa conduca Universitatea din California.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Penny Pritzker (54 ani) secretar al Comertului

Provenita dintr-o familie care a deschis un lant hotelier, femeia de afaceri a fost condus comitetul financiar al echipei de campanie a lui Barack Obama in 2008. Din acelasi an, Penny este secretar al Comertului.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Kathleen Sebelius (65 ani) secretar pentru sanatate si servicii sociale

Din functia de guvernator democrat al statului Kansas (2003-2009), Obama a numit-o pe Kathleen in postul de secretar pentru sanatate si servicii sociale. A fost unul dintre cei mai populari guvernatori americani, sustine dreptul la avort si se opune pedepsei cu moartea.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Sally Jewell (57 ani) secretar la Ministerul de Interne

Cu studii in inginerie, Sally a fost presedinte director general la o companie americana, iar in aprilie 2013 a fost aleasa de Obama in administratia sa ca secretar la Ministerul de Interne.

Sursa foto: www.whitehouse.gov