9 / 11

A murit Nelson Mandela. Basescu: "Am convingerea ca mostenirea lui Mandela va inspira generatii"

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante la incetarea din viata a omului de stat Nelson Mandela, exprimandu-si convingerea ca mostenirea sa va inspira generatiile viitoare in cautarea binelui comun si a temeiurilor libertatii, potrivit Mediafax.


Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, Traian Basescu a transmis vineri un mesaj de condoleante la incetarea din viata a omului de stat Nelson Mandela.


"Am primit cu durere vestea mortii lui Nelson Mandela, personalitate exceptionala a timpurilor noastre care a contribuit decisiv la construirea unei noi viziuni despre demnitatea umana. Cu perseverenta si seninatate, NelsonMandela si-a urmat dorinta de a crede in puterea oamenilor de a intelege ca, uneori, ceea ce ne desparte poate fi doar o bariera artificiala care trebuie sa cada in fata propriei noastre umanitati. Ca lider politic, Nelson Mandela a fost si va ramane un simbol al curajului si al ratiunii care pot infrange obstacole aparent de netrecut. Am convingerea ca mostenirea sa va inspira generatiile viitoare in cautarea binelui comun si a temeiurilor libertatii", se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu.


Nelson Mandela a murit joi seara, la varsta de 95 de ani. El a revenit acasa pe 1 septembrie, dupa ce a petrecut aproape trei luni intr-un spital, in urma unei crize provocate de infectia pulmonara de care suferea, cu eventuale complicatii. El se afla intr-o stare critica de peste cinci luni, potrivit presedintiei sud-africane.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri