Howard Schultz - Starbucks

Howard Schultz - Starbucks

Cu o avere estimata la 2 mld. dolari, seful Starbucks, Howard Schultz a crescut intr-un complex dedicat oamenilor saraci. "In copilarie am simtit intotdeauna ca ma aflam de cealalta parte a gardului. Peste acel gard lumea avea bani, oamenii erau fericiti. Nu stiu de ce sau cum dar intotdeauna mi-am dorit sa sar acel gard imaginar si sa realizez ceva cu viata mea. Poate acum am un costum si o cravata insa stiu de unde vin si cum e acolo", a declarat Schultz.

A castigat o bursa la Universitatea Northern Michigan si a lucrat pentru Xerox dupa absolvire. Ulterior, a preluat reteaua Starbucks care avea la momentul respectiv doar 60 de locatii. In 1987 a devenit CEO-ul companiei si in prezent conduce o retea de peste 16.000 de cafenele la nivel mondial.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey s-a nascut intr-o familie saraca din Mississippi, insa acest lucru nu a impiedicat-o sa obtina o bursa la Universitatea de Stat din Tennessee, devenind primul corespondent TV de culoare din acest stat la doar 19 ani. In 1983, Winfrey s-a mutat la Chicago unde a moderat show-ul care i-a purtat numele si care i-a adus o avere estimata la aproape 3 mld. dolari.

Shahid Khan

Shahid Khan

La un moment dat, Shahid Khan, care are o avere estimata la 3,8 mld. dolari, a spalat vase pentru 1,2 dolari pe ora. A urmat cursurile Universitatii din Illinois si in prezent detine una dintre cele mari companii private americane - Flex-N-Gate - si clubul de fotbal Fulham.

Kirk Kerkorian

Kirk Kerkorian

In clasa a opta, Kirk Kerkorian, care detine o avere de circa 4 mld. dolari in industria turismului, a renuntat la scoala pentru a deveni boxer. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a lucrat pentru fortele aeriene britanice. Ulterior si-a concentrat eforturile in constructia celor mai multe hoteluri din Las Vegas.

Do Wong Chang

Do Wong Chang

Proprietarul lantului de magazine de imbracaminte Forever 21, Do Won Chang a ajuns in America in anul 1981, alaturi de sotia sa. A fost nevoit sa lucreze in trei locuri diferite - benzinarie, cafenea si portar - pana a deschis primul magazin al retelei, in 1984. In prezent, Forever 21 este un imperiu compus din 480 de magazine la nivel mondial, cu vanzari de aproximativ 3 mld. dolari in 2013. Averea lui Do Won Chang este estimata la 5 mld. dolari.

Ralph Lauren

Ralph Lauren

Ralph Luren, celebrul creator de moda, a inceput prin a lucra ca si vanzator intr-un magazin de haine pentru barbati. In timp ce vindea cravate, el se intreba daca barbatii sunt pregatiti pentru un nou design al acestor produse, mai sofisticat si mai colorat. In 1967, anul in care a pus bazele companiei a vandut cravate in valoare de 500.000 de dolari. Un an mai tarziu a creat celebrele tricouri Polo si in prezent averea lui atinge 7,7 mld. dolari.

Francois Pinault

Francois Pinault

Cu 15 mld. dolari in conturi, mogulul Francois Pinault, care detine un adevarat imperiu al hainelor de lux, a renuntat la scoala in 1974 dupa ce colegii au ras de el pentru ca era sarac. In prezent detine PPR, grup din care fac parte casele de moda Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen si Yves Saint Laurent.

Leonardo Del Vecchio

Leonardo Del Vecchio

Leonardo Del Vecchio a crescut intr-un orfelinat intrucat mama sa nu a putut sa il ingrijeasca. Ulterior, a lucrat intr-o fabrica unde facea matrite pentru piese auto si rame de ochelari. La varsta de 23 de ani si-a deschis propriul atelier care a devenit ulterior cel mai mare producator de ochelari de soare sub branduri precum Ray-Ban si Oakley. Omul de afaceri detine o avere de 15,3 mld. dolari.

George Soros

George Soros

In anul 1947, George Soros scapa de ocupatia nazista din Ungaria fugind in Londra, unde a trait alaturi de niste rude si a lucrat ca si chelner si hamal in gara. Dupa absolvirea cursurilor Scolii de Studii Economice a lucrat intr-un magazin de suveniruri inainte de a obtine un post de bancher in New York. In prezent, averea sa se ridica la 20 mld. dolari.

Larry Ellison

Larry Ellison

Nascut in New York, Larry Ellison a fost crescut de catre matusa si unchiul sau din Chicago. Dupa moartea matusii sale, Ellison a renuntat la scoala si s-a mutat in California unde a lucrat in cele mai ciudate joburi posibile timp de opt ani. In 1977 a pus bazele companiei Oracle, care este in prezent unul din gigantii mondiali in domeniul tehnologiei, aducandu-i in cont peste 40 mld. dolari.