Locul 10: Alisher Usmanov 263 mil. $ pentru un yacht

Alisher Usmanov, unul dintre cei mai bogati magnati rusi de origine uzbeca, a achizitionat un yacht din otel si aluminiu cu o lungime de peste 100 de metri, proiectat si lansat in anul 2008. La bordul sau pot urca 20 de pasageri si alti 47 de membri ai navei.

Valoare: 263 mil. $

Avere: 20 mld. $

Locul 9: Dmitry Rybolovlev o casa in valoare de 286 mil. $

Dmitry Rybolovlev, afacerist de origine rusa, investitor, filantropist si proprietar al clubului francez de fotbal AS Monaco FC a cheltuit nu mai putin de 286 de milioane de dolari pentru o casa in Monaco.

Valoare: 286 mil. $

Avere: 11,3 mld. $

Locul 8: Abdulla Al Futtaim un yacht in valoare de 286 mil. $

Abdulla Al Futtaim este proprietarul Emirates Investment Bank PJSC si al companiei Al Futtaim Hc Securities , cat si proprietarul Al-Futtaim Sons Co. El este de asemenea proprietarul mai multor companii cu activitati in zona financiar-bancara.

El a achizitionat un yacht de 110 metri, construit in 2009, cu 286 de milioane de dolari.

Valoare: 286 mil. $

Avere: 4,9 mld. $

Foto: captura Youtube.com

Locul 7: David Geffen 300 de mil. $ pentru un yacht

David Geffen, businessman american si producator de filme, a achizitionat un luxos yacht Pelorus de 85 metri lungime a carui valoare se ridica la 300 de milioane de dolari.

Valoare: 300 mil. $

Avere: 6,6 mld. $

Foto: captura imdb.com

Locul 6: Mohammed bin Rashid Al Maktoum al treilea cel mai mare yacht din lume

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prim ministrul si vicepresedintele Emiratelor Arabe Unite si totodata emirul Dubaiului detine un yacht de peste 160 de metri lungime al carui valoare depaseste pragul de 300 de milioane de dolari.

Valoare: 300 mil. $

Avere: 17,4 mld. $

Foto: captura wikipedia.org

Locul 5: Andrey Melnichenko un yacht de peste 320 mil. $

Andrey Melnichenko este fondatorul bancii MDM Bank, in 1993.

Impreuna cu miliardarul Sergei Popov, Melnichenko a inceput sa cumpere bunuri inca din anul 2000, cand a creat TMK, cel mai mare exportator de tevi din Rusia, precum si producatorul de fertilizator Eurochem si producatorul de carbune SUEK.

Cu veniturile rezultate in urma preluarii business-urilor, omul de afaceri si-a achizitionat un yacht, in anul 2008, al carui valoare s-a ridicat la 323 de milioane de dolari.

In anul 2006 cei doi miliardari au inceput sa isi imparta afacerile, iar lui Melnichenko i-au revenit compania Eurochem si o parte din grupul SUEK

Valoare: 323 mil. $

Avere: 13,6 mld. $

Locul 4: Yury Shefler un yacht cu heliport si o piscina uriasa

Yury Shefler este un antreprenor rus care conduce Grupul SPI, companie pe care fondat-o in 1997 si care produce si distribuie bauturi alcoolice.

Shefler nu a fost nici el mai putin extravagant. Desi are o avere de “numai” 1,6 miliarde de dolari, el si-a cumparat in 2010 un yacht de aproximativ 140 de metri cu heliport si piscina de 15 metri, in schimbul a 330 de milioane de dolari.

Valoare: 330 mil. $

Avere: 1,6 mld. $

Foto: captura YouTube.com

Locul 3: Roman Abramovich un yacht de aproape jumatate de miliard

Roman Abramovich, cunoscutul om de afaceri rus, proprietar al clubului de fotbal englez Chelsea Londra, detine unul dintre cel mai scumpe yacht-uri din lume.

Eclipse a fost construit de catre o forma germana si este in acest moment al doilea cel mai mare yacht al lumii, cu o lungime de 163 de metri al carui pret se ridica la aproape jumatate de miliard de dolari.

Valoare: 485 mil. $

Avere: 12,4 mld. $

Locul 2: Larry Ellison o insula in Hawaii

Pe pozitia secunda a clasamentului se situeaza cofondatorul Oracle, Larry Ellison, care a cumparat, in schimbul a jumatate de miliard de dolari, o insula in Hawaii.

Valoare: 500 mil. $

Avere: 46,4 mld. $

Locul 1: Khalifa bin Sultan Zayed Al Nahyan cel mai impunator yacht din lume

Cand vine vorba de lux, arabii stiu cel mai bine ce inseamna. Presedintele Emiratelor Arabe Unite si emir de Abu Dhabi, Khalifa bin Sultan Zayed Al Nahyan detine cel mai impunator yacht din lume.

In luna aprilie a anului trecut, emirul si-a achizitionat un yacht cu o lungime de 180 de metri, fiind pana in prezent cea mai mare imbarcatiune privata din lume.

Valoare: 627 mil. $

Avere: 17,9 mld. $

Foto: captura wikipedia.com