Barman

Barman

Robotul Monsieur poate prepara pana la 300 de cocktailuri si iti poate oferi pana la 20-25 de optiuni de bauturi daca intentionezi sa organizezi o petrecere tematica. Producatorul acestui robot comercializeaza prototipul atat pe segmentul corporate cat si pentru persoane fizice la un pret de 5.000 de dolari.

Sursa foto: Monsieur

Soldat

Soldat

Robotii ar putea inlocui pana la un sfert din soldatii americani pana in anul 2030, potrivit declaratiilor unui oficial din armata americana. Acesta reprezinta un efort al fortelor armate americane in incercarea de a deveni o “putere mai mica, mai letala, agila si dislocabila”. Robotii vor putea fi folositi de la dezamorsarea bombelor pana la implicarea in lupte in prima linie.

Farmacist

Farmacist

La Universitatea din California, San Francisco, un robot este cel care scrie prescr'+'iptiile. Computerele primesc retetele, iar robotii le impacheteaza si le distribuie. De asemenea, nu au existat erori in niciunul din cele 350.000 de ambalaje realizate de roboti.

Sursa foto: UCSF

Fermier

Fermier

Majoritatea activitatilor din agricultura implica rutina si robotii pot fi mult mai eficienti in acest domeniu: de la monitorizarea terenului, manevrarea unui tractor pana la intretinerea culturilor. Exista deja roboti care culeg strugurii sau care pot identifica daunatori sau eventuale boli care pot afecta culturile.

Genist

Genist

In America exista peste 450 de genisti care raspund la mii de incidente cauzate de bombe in fiecare an, potrivit statisticilor federale. Deja o parte din aceste echipe utilizeaza roboti, reducand riscul de pericol pentru oameni.

Jurnalist

Jurnalist

Robotii vor prelua in viitorul apropiat cateva dintre sarcinile unui jurnalist. Jurnalistii de business (cei care lucreaza foarte mult cu date si rapoarte) si jurnalistii sportivi (care realizeaza analize bazate pe cifre) sunt cei vizati. Un program realizat de Narrative Science scrie deja rezumate sportive scurte (unul din clienti este The Big Ten Network).

Menajera

Menajera

Aspiratoarele cu multiple functii ne fac viata mai usoara de ceva timp. Insa, a fost lansat recent modelul Roomba 880, care a primit multe comentarii pozitive, fiind declarat cea mai buna optiune in special in privinta eliminarii parului lasat de animalele de companie. iRobot, firma producatoare, a vandut peste 10 milioane de exemplare.

Asistent al unui avocat

Asistent al unui avocat

Clientii platesc sume exorbitante avocatilor si ajutoarelor juridice pentru activitati pe care robotii le fac mult mai bine – de exemplu, revizuirea unui document. Oamenii cauta sute de documente pentru a cauta anumite concepte sau denumiri. Blackstone Discovery ofera acest serviciu – un robot care poate cauta atat cuvinte, cat si concept – fara ca oamenii sa mai piarda timpul.

Casier bancar

Casier bancar

O banca din SUA a redus cu 40% numarul casierilor din unitatile sale ca urmare a introducerii unor automate care preia integral functiile unui angajat de la ghiseu.