Arena Adler

Arena Adler

Sport: Patinaj viteza
Capacitate: 8.000 de locuri
Cost total: 226,3 mil. $

Arena Adler are o forma ovala, cu pereti ascutiti si vitralii triunghiulare. Peretii sunt transparenti pentru a sublinia peisajele din jurul constructiei.

Cupola Bolshoy Ice

Cupola Bolshoy Ice

Sport: Hockey
Capacitate: 12.000 de locuri
Cost total: 302 mil. $

Designul acestei constructii aminteste de picaturile de apa inghetate. Suprafetele de gheata sunt intretinute de o tehonologie inovativa care are la baza fluide care asigura transferul de caldura. Acestea sunt utilizate si in sistemul de aer conditionat pentru a mentine o temperature constanta in sala.

Stadionul Olimpic Fist

Stadionul Olimpic Fist

Utilizat pentru ceremoniile de deschidere si inchidere a Olimpiadei
Capacitate: 40.000 de locuri
Cost total: intre 520 si 703 mil. $

Stadionul Olimpic Fist este proiectat ca o coaja de ou pentru a aduce un aport de glorie artei Faberge. Constructia este denumita dupa muntele Fist, aflat in apropiere. Dupa incheierea Jocurilor Olimpice complexul va fi utilizat ca centru de pregatire si gazda a meciurilor echipei nationale de fotbal a Rusiei.

Iceberg Skating Palace

Iceberg Skating Palace

Sport: Patinaj artistic, patinaj viteza, short-track
Capacitate: 12.000 de locuri
Cost total: 272,2 mil. $

Forma cladirii aminteste de siluetele muntilor si a valurilor Marii Negre. Pe acoperisul din aluminiu sunt amplansate 5.800 de panouri din sticla cu grosimea de 30 de cm. Arhitectii au creat si un panou reprezentativ cu valuri. Suprafata de gheata folosita la probele de patinaj artistic si patinaj viteza poate fi schimbata in aproximativ doua ore.

Complexul de biatlon si schi Laura

Complexul de biatlon si schi Laura

Sport: biatlon, schi fond si combinata nordica
Capacitate: 7.500 locuri
Cost total: complexul – 1,7 mld. $; centrul turistic: 1,1 mld. $

Localizat in statiunea Psehako Hrebet, in apropiere de localitatea Krasnaia Poliana, complexul sportiv Laura este compus din doua stadioane destinate probelor de biatlon si schi fond. Laura este numele unui rau de munte ce traverseaza zona.

Parcul extrem Rosa Hutor

Parcul extrem Rosa Hutor

Sport: Schi alpin
Capacitate: 7.500 de locuri
Cost total: 2,6 mld. $

Parcul este situat la 80 de km de Soci, in partea de vest a platoului omonim. Aici vor avea loc competitiile de schi acrobatic si snowboard. Pistele au o lungime totala de 20 km.

Centrul de sarituri RusSki Gorki

Centrul de sarituri RusSki Gorki

Sport: Sarituri cu schiurile
Capacitate: 7.500 de locuri
Cost total: 2,45 mld. $

Centrul de sarituri RusSki Gorki este situat pe versantul nordic al muntelui Aibiga, in localitatea Esto-Sadok. Centrul se afla la intersectia a doua creste montane.

Centrul Sanki Sliding

Centrul Sanki Sliding

Sport: bob, skeleton si sanie
Capacitate: 5.000 de locuri
Cost total: 75,6 mil. $

Situat la 60 km de Soci, Centrul Sanki Sliding se afla in resortul Alpika Service Mountain Ski. Pista are o lungime de 1,5 km si dispune de 18 cotituri si o linie verticala de 131,9 m, beneficiind de o tehnologie avansata care permite controlul temperaturii pe intreaga sa lungime.

Arena Saiba

Arena Saiba

Sport: Hochei pe gheata
Capacitate: 7.000 de locuri
Cost total: 104 mil. $

Numele arenei vine de la cuvantul “puc de hochei” (in rusa “saiba”). De asemenea, fanii rusi sunt cunoscuti pentru strigatele de incurajare, “Saibu”, atunci cand sustin echipele nationale de hochei in competitiile importante. In timpul constructiei a fost pus un puc la temelia arenei, in mod simbolic.

Centrul de curling Ice Cube

Centrul de curling Ice Cube

Sport: curling
Capacitate: 3.000 de locuri
Cost total: 29,7 mil. $

Lucrarile pentru acest obiectiv olimpic au durat doi ani. Designul simplistic simbolizeaza democratia si accesibilitatea. Constructia este demontabila, putand fi transportata pentru a fi folosita in alt loc.