5. Ecuador - scor 83

5. Ecuador - scor 83

Populatie: 14,3 milioane de locuitori

PIB/ cap de locuitor: 3,900 dolari

Ecuador este tara diversitatii, reunind patru lumi intr-una singura: insule, jungle, munti si mari. Locuitorii au multe motive sa fie fericiti, avand in vedere ca pot alege sa isi petreaca timpul fie in Insulele Galapagos, una dintre cele mai renumite destinatii la nivel mondial, Jungla Amazonului sau coasta Pacificului.

Sursa foto: Ecuador/ Shutterstock.com

4. Nicaragua - scor 83

4. Nicaragua - scor 83

Populatie: 5,7 milioane de locuitori

PIB/ cap de locuitor: 1,100 dolari

Nicaragua nu duce lipsa de atractii turistice, de aceea o singura vizita nu este suficienta pentru a vizita toate locurile cu potential turistic din tara. Cu obiceiuri culinare la fel de diverse precum locuitorii si o arhitectura coloniala mareata, Nicaragua poate fi considerata atemporala. Acesta poate fi secretul fericirii locuitorilor.

Sursa foto: Nicaragua/ Shutterstock.com

3. Guatemala - scor 83

3. Guatemala - scor 83

Populatie: 14,3 milioane de locuitori

PIB/ cap de locuitor: 2,800 dolari

Guatemala este un adevarat muzeu viu pentru cei care iubesc natura. Specific acestei tari sunt asezarile exotice, casele fiind "suspendate" si inaltate pe trunchiuri de lemn. Putem conchide ca majoritatea guatemalezi nu sunt "cu picioarele pe pamant", asta fiind o posibila explicatie pentru scorul mare obtinut de aceasta tara in topul celor mai fericite tari.

Sursa foto: Guatemala/ Shutterstock.com

2. Panama - scor 86

2. Panama - scor 86

Populatie: 3,4 milioane de locuitori

PIB/ cap de locuitor: 7,500 dolari

Un stat mic, situat pe istmul care uneste cele doua Americi, Panama reuneste diferite culturi, ramasite ale diverselor populatii care au trecut prin tara de-a lungul timpului: spanioli, amerindieni, africani, indieni, columbieni, americani, chinezi. Combinatia de stiluri transpare in diverse domenii precum muzica, gastronomia si arta. Tara ofera posibilitati nenumarate pentru sporturi acvatice si eco-turism.

Sursa foto: Panama/ Shutterstock.com

1. Paraguay - scor 87

1. Paraguay - scor 87

Populatie: 6,2 milioane de locuitori

PIB/ cap de locuitor: 2,800 dolari

Fauna bogata, padurile tropicale care acopera mai mult de jumatate din suprafata tarii sau prosperitatea pot fi posibile explicatii ale faptului ca cetatenii din Paraguay se declara fericiti. Tara a pastrat elemente ale culturii native pre-columbiene, fiind un adevarat paradis pentru cei care iubesc obiectivele istorice, dar si pentru cei care prefera experienta vietii salbatice.

Sursa foto: Paraguay/ Shutterstock.com

Sursa foto: Grup de tineri pe plaja/ Shutterstock.com