Reuven Rivlin - 74 de ani

Reuven Rivlin - 74 de ani

Reuven Rivlin - 74 de ani, fost presedinte al Knessetului si membru al partidului de dreapta nationalist Likud al lui Benjamin Netanyahu este favoritul presei in cursa pentru presedintia Israelului. Rivlin a devenit deputat in 1988 si a mai candidat la alegerile prezidentiale din 2007, atunci cand a fost invins de Shimon Peres. Candidatura lui a fost sprijinita cu greu de "Bibi" Netanyahu, cu care are divergente ideologice si relatii personale dificile, informeaza Mediafax.

Sursa foto: Agerpres.

Meir Sheetrit - 65 de ani

Meir Sheetrit - 65 de ani

Meir Sheetrit - 65 de ani, a fost ales deputat al Likud in 1981. El a trecut ulterior la partidul de centru-dreapta Kadima (nascut dintr-o sciziune a Likud) in 2005, apoi la noua formatiune de centru HaTnuah a ministrului Justitiei Tzipi Livni in 2012. El a fost ministru al Finantelor, Justitiei, Transporturilor si Educatiei si beneficiaza de imaginea unui "om din popor".

Sursa foto: WPCTV2012 / YouTube.

Dalia Itzik - 61 de ani

Dalia Itzik - 61 de ani

Dalia Itzik - 61 de ani, a fost deputat al Partidului Muncii (1992) si trecuta ulterior la Kadima in 2005. Ea a fost prima femeie presedinta a Knessetului, in 2006 si a preluat pentru scurt timp conducerea statului in 2007 cand presedintele din perioada respectiva, Moshe Katsav, a fost nevoit sa renunte la functie in urma unui scandal sexual, potrivit Mediafax.

Sursa foto: SHALOMshow on TV / YouTube.

Dalia Dorner - 80 de ani

Dalia Dorner - 80 de ani

Dalia Dorner - 80 de ani, este un fost judecator al Curtii Supreme din Israel, o pozitie de prestigiu. Ea nu apartine clasei politice, potrivit Mediafax.

Sursa foto: kokotheloko1's channel / YouTube.

Dan Shechtman - 73 de ani

Dan Shechtman - 73 de ani

Dan Shechtman - 73 de ani, la fel ca Dalia Dorner el provine din societatea civila. Profesor la celebrul Institut Technion din Haifa (nord), el a dobandit o reputatie internationala dupa ce a obtinut premiul Nobel pentru Chimie in 2011 pentru descoperirea cvasicristalelor.

Sursa foto: Uppsala universitet / YouTube.

Sursa foto: Shimon Peres/ Shutterstock.com