4 / 7

Statele Unite senatorul statului California, Yee, a fost arestat intr-un caz de coruptie

Senatorul statului California, Leland Yee a fost arestat pe 26 martie, fiind acuzat de legaturi cu traficul de arme si luare de mita in schimbul unor favoruri in capitala statului, Sacramento. Cei care ii ofereau mita senatorului s-au dovedit insa a fi agenti FBI.


Leland Yee este democrat si reprezinta in Senat orasele San Francisco si San Mateo. Acesta nu a vrut sa comenteze asupra acuzatiilor si a fost eliberat in schimbul a 500.000 de dolari, informeaza San Francisco Chronicle.


Senatorul a fost printre cele 26 de persoane atrase intr-o investigatie federala care a durat cinci ani, menita sa desconspire faptele ilegale comise de Raymond Chow, un mafiot dintr-un cartier de chinezi.


Acuzatiile aduse lui Yee sunt in contradictiile cu opiniile sale politice exprimate, acesta fiind un aparator al transparentei guvernamentale si a inaspririi legilor privind detinerea de arme. Yee a primit mita de mai multe ori, iar de doua ori a acceptat 10.000, respectiv 11.000 de dolari pentru a facilita accesul unor traficanti de marijuana la parlamentarii care se ocupau de legislatia privind canabisul.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri