1. SUA

1. SUA

SUA au cheltuit 8.745 dolari de persoana pentru asistenta medicala in 2012, aproximativ cu 2.500 dolari mai mult decat Norvegia. In medie, tarile membre ale OCDE au cheltuit 3.484 dolari pe cap de locuitor pentru asistenta medicala.

Sursa foto: Statuia Libertatii/Shutterstock

2. Norvegia

2. Norvegia

Norvegia se afla pe locul doi in topul tarilor care cheltuie cel mai mult pentru sanatate, respectiv 6.140 dolari. Cheltuielile Norvegiei ca procent PIB a fost in conformitate cu media OECD de aproximativ 9,3%.

Sursa foto: Bergen/Shutterstock

3. Elvetia

3. Elvetia

Spre deosebire de multe tari din OCDE, cheltuielile de ingrijire a sanatatii in Elvetia nu au fost afectate semnificativ de criza economica. Mai exact, 6.080 dolari pe cap de locuitor s-a cheltuit in anul 2012.

Sursa foto: Interlaken/Shutterstock

4. Olanda

4. Olanda

La fel ca in cazul tuturor tarilor cu chiltuieli mari pentru sanatate, Olanda are o economie puternica. Guvernul olandez a acoperit cheltuielie de asistenta medicala cu aproximativ 86% din veniturile provenite din surse publice. Cheltuielile sunt de 5.099 dolari pe cap de locuitor.

Sursa foto: Lalele din Olanda/Shutterstock

5. Austria

5. Austria

Topul celor cinci tari cu cheltuieli mari in domeniul sanatatii este incheiat de Austria, cu 4.896 dolari. Aceasta si-a repartizat 11,1% din PIB cheltuielilor de asistenta medicala.

Sursa foto: Hallstatt/Shutterstock