9 / 12

Emiratele Arabe Unite (EAU) - pozitia 41

Emiratele Arabe Unite este a treia tara dupa siguranta pentru afaceri in topul celor 43 de tari emergente analizate, cu un scor de 32,6 puncte procentuale. In plus, tara este pe locul 28 in topul tarilor cu cele mai libere economii. Cu o populatie de 369,8 milioane de locuitori, dintre care 57% populatie urbana, tara a avut un PIB de 390 miliarde de dolari in 2013.


Progresul inregistrat in aceasta tara s-a bazat pe investitii publice in infrastructura, sector pentru care s-a alocat o suma de 1,6 miliarde de dolari, dar si dezvoltarea planurilor multi-anuale de dezvoltare. In plus, EAU este considerata una dintre tarile cu cel mai scazut nivel al coruptiei din Orientul Mijlociu. Mai mult, diversificarea economiei este asigurata de nivelul 0 de taxare pentru companiile straine. Aproximativ 80% din veniturile guvernului vin din exportul cu petrol si gaze, iar datoria publica este de doar 18% din PIB.


Lansarea unei afaceri in EAU necesita parcurgerea a doar sase proceduri si dureaza opt zile, nefiind stabilit un capital minim.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri