1 / 5

Conditiile meteorologice

Este ipoteza privilegiata pentru moment, iar ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, o prezinta chiar ca fiind "cea mai probabila". "Credem ca acest avion s-a prabusit din motive care tin de conditiile meteorologice", a declarat el la postul de radio RTL, potrivit Mediafax.

Aceasta posibilitate este luata in calcul si de Robert Galan, fost pilot al Air France, care a zburat 15 ani in regiune.
"Exista un front tropical unde se intalnesc, in acest sezon, rafale de vant contrare si puternice, o masa de aer uscat si cald venind din nord si o alta de aer umed din Golful Guineei, conditiile fiind ideale pentru furtuni importante, tot ce trebuie pentru a pune probleme aviatiei", a explicat el.

"Este o ipoteza foarte probabila, datele meteo par sa confirme conditii foarte dificile in zona. Cand traversezi aceasta zona incerci sa ocolesti norii foarte mari", a adaugat Galan. Daca ia in calcul vantul sau grindina, el exclude insa ipoteza unui fulger. "Cand un avion este lovit de un fulger, riscurile sunt infime sa fie doborat, au existat cateva exemple in istorie, dar este foarte rar", a subliniat el.

Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri