10. Elvetia

10. Elvetia

Elvetia ramane o tara atractiva pentru calitatea vietii si pozitia sa geografica centrala, precum si pentru infrastructura excelenta. Sistemul fiscala elvetian poate fi atractiv, in special daca se opteaza pentru impozitarea forfetara, care permite beneficiarului o taxa predictibila, fixa, fara a fi nevoie sa faci publica valoarea veniturilor anuale, scrie sursa citata.

Tara vecina, Liechtenstein, este, de asemenea, atractiva, cu o rata de impozitare de 12,5% pentru companii si un maxim de 24% la persoanele fizice.

Rata impozitului pe venit: forfetara, de maxim 200.000 franci elvetieni

Sursa informatii: poundsterlinglive.com

InnaFelker / Shutterstock.com

9. Insulele Cayman

9. Insulele Cayman

Insulele Cayman reprezinta o destinatie cunoscuta si apreciata, cu o rata de impozitare de 0% pentru corporatii si persoane fizice. In cadrul acestor insule a fost infiintata o zona economica speciala care sa permita persoanelor active sa obtina rezidenta destul de usor, prin lansarea unei companii.

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: 0%

Grand Cayman / Shutterstock

8. Guernsey

8. Guernsey

Guernsey, situat in apropiere de Marea Britanie si Franța, se bucura de o fiscalitate redusa, cu un maximum de 20% pentru persoanele fizice si un plafon cuprins intre 110.000 si 220.000 de lire sterline in functie de tipul de venit. Companiile locale se bucura, de asemenea, o rata de impozitare de 0%.

Rata de impozitare: 20%, cu un plafon maxim de 220.000 de lire sterline

Kiev.Victor / Shutterstock.com

7. Emiratele Arabe Unite- Dubai

7. Emiratele Arabe Unite- Dubai

Posibilitatea de a infiinta o companie intr-una sau mai multe zone libere din Dubai si ulterior de obtinere a rezidentei permite acestui emirat sa atraga foarte multi expati. Companiile infiintate in zonele libere pot fi 100% cu capital strain. Rata de impozitare pentru corporatii este de 0%.

Aceeasi cota se aplica si pentru veniturile persoanelor fizice rezidente, care nu fac obiectul nici unui impozit.

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: 0%

Dubai / Shutterstock

6. Mauritius

6. Mauritius

Insula Mauritius este foarte apreciata de francezii, in contextul in care pe langa engleza si locuitorii autohtoni vorbesc si franceza, in timp ce ratele de impozitare sunt foarte scazute. Investitorii internationali apreciaza, de asemenea, Mauritius, datorita dreptului de rezidenta simplu de obtinut si avantajele fiscale legate de rezidenta.

Obtinerea rezidentei in Mauritius are loc odata cu achizitia de bunuri imobiliare pe insula, tranzactii aprobate printr-un program local numit IRS, cu o valoare minima de 500 mii de dolari.

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: 15%

Mauritius / Shutterstock

5. Panama

5. Panama

In Panama exista diferite programe de rezidenta, care sunt atractive pentru pensionari si persoanele cu activitati internationale. Totusi, functioneaza principiul teritorialitatii in ceea ce priveste impozitarea in Panama.

Prin urmare, numai veniturile realizate pe plan local sunt impozitate. Toate castigurile din strainatate sunt complet scutite de impozit. Rezidenta se obtine destul de rapid, cu o cerinta redusa de investitii pentru un anumit numar de nationalitati.

Rata de impozitare: 15 - 25% pe veniturile din surse locale

Panama / Shutterstock

4. Bulgaria

4. Bulgaria

A existat in ultima vreme o tendinta semnificativa de relocare catre tarile din Europa de Est. Daca pentru non-europeni, aceasta corespunde cu dorinta de a se stabili in Europa, pentru europeni, atractia vine de la dorinta de a se bucura de cote de impozitare foarte atractive, dar tot in Europa. Si Bulgaria are una dintre cele mai mici rate de impozitare din Europa.

Non-europenii care traiesc in Bulgaria pot calatori, de asemenea, liber in intreaga Europa. Pentru non-europeni, rezidenta se obtine printr-o investitie de 511.295 euro in obligatiuni de stat din Bulgaria. Investitia trebuie sa fie mentinuta timp de cinci ani. Europenii nu au nevoie de aceasta investitie. Sursa citata, mentioneaza, de asemenea, pe langa Bulgaria si Ungaria (16%), Lituania (15%) sau Romania (16%) printre tarile cu o fiscalitate avantajoasa in regiune.

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: 10%

meunierd / Shutterstock.com

3. Monaco

3. Monaco

Principatul Monaco, cu oportunitatile sale sportive de lux si nivelul de securitate recunoscut, atrage multi rezidenti din diferite tari, in special din Italia, Rusia, si, mai recent, din Elvetia.

Obtinerea dreptului de resedinta impune capcitatea de a demonstra o avere semnificativa. Conditiile de viata foarte bune din Monaco permit oamenilor sa beneficieze de absenta totala a impozitelor pe venit (cu exceptia celor de nationalitate franceza, care continua sa isi plateasc impozitele in Franta).

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: 0%

Monaco / Shutterstock

2. Andorra

2. Andorra

Micul principat al Andorrei, situat intre Franta si Spania, reprezinta o destinatie ideala pentru a-ti stabili resedinta in Europa. Andorra atrage atat rezidenti francezi cat si spanioli de la frontierele celor doua tari datorita impozitarii sale foarte favorabile. Sunt atrasi, de asemenea, de aceasta tara si alte popoare, in special rusii, care apreciaza localizarea geografica a tarii, precum si nivelul ridicat de securitate. Obtinerea dreptului de rezidenta necesita o investitie minima imobiliara de 350.000 de euro in tara si un depozit de 50.000 de euro.

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: intre 0% si 10%

Iakov Filimonov / Shutterstock.com

1. Bahamas

1. Bahamas

Asezarea acestei tari, in imediata vecinatate a Statelor Unite ale Americii, precum si rata de impozitare de 0% pe venitul persoanelor fizice, face ca Bahamas sa reprezinte prima alegere pentru eventuala resedinta fizica si fiscala. Mai mult decat atat, Bahamas ofera o calitate excelenta a vietii si stabilitate politica, scrie sursa citata.

Obtinerea dreptului de rezidenta necesita o investitie imobiliara locala, cu o valoare minima de 500.000 de dolari (sau 1,500,000 dolari pentru varianta rapida).

Rata de impozitare pe venitul persoanelor fizice: 0%

Bahamas / Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock / An male accountant at telephone preparing income taxes