1 / 6

Disparitia cursei aeriene MH370 ramane un mister

In lipsa unor raspunsuri, familiile victimelor, majoritatea chineze, au marcat luni cu tristete si furie cele sase luni de la disparitia ramasa neexplicata a cursei aeriene MH370, a companiei Malaysia Airlines. Cursa MH370 intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut la 8 martie. La scurt timp dupa decolare, avionul a schimbat radical planul de zbor, virand spre vest, apoi spre sud, in directia Oceanului Indian, unde s-ar fi prabusit, din lipsa de carburant.


Traiectoria sa a fost reconstituita cu ajutorul satelitilor, dar locul prabusirii ramane necunoscut si nici o urma nu a fost gasita, in pofida vastelor cautari aeriene si submarine efectuate in largul coastelor occidentale ale Australiei. Elemente la fel de dure ca metalul au fost identificate pe fundul Oceanului Indian, pe traiectoria presupusa a aparatului, dar ca ar fi vorba cel mai probabil de minerale. Sonarele pot identifica diferite grade de duritate, dar nu pot face distinctia intre metalul dur al unui avion sau roca dura de pe fundul oceanului. Cautarile cu sonarul au ca scop pregatirea terenului pentru urmatoarea etapa a cautarilor submarine, care ar urma sa demareze in septembrie, pe un vast perimetru de 60.000 de kilometri patrati.


Mai multe ipoteze au fost evocate pentru a explica disparitia cursei MH370, de la o criza de nebunie a pilotului sau a copilotului, la o deturnare sau un grav accident mecanic. Explicatia cea mai credibila, potrivit responsabililor cu ancheta, este ca o scadere brusca a nivelului de oxigen de la bord a lasat echipajul si pasagerii inconstienti. Avionul ar fi continuat sa zboare pe pilot automat, pana la caderea in mare, din lipsa de carburant.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri