1 / 11

Rogozin a amenintat cu folosirea unui bombardier rus

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amenintat in luna mai ca va zbura deasupra Romaniei cu un bombardier, dupa ce avionul sau nu a putut tranzita spatiul aerian romanesc ca urmare a sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana.


Astfel, in urma anexarii peninsulei Crimeea, Dmitri Rogozin, dar si alti oficiali inalti de la Kremlin, au primit interdictie de a zbura in spatiul Uniunii Europene. "La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru zborul meu. Ucraina iar nu-mi permite sa trec. Data viitoare voi zbura cu un bombardier TU-160", a scris Rogozin pe Twitter. Iata doua dintre mesajele postate de vicepremierul rus pe reteaua de microblogging dupa ce a aflat ca nu poate zbura deasupra Romaniei:


Dmitri Rogozin a facut o vizita la Tiraspol, in Transnistria, iar la intoarcere, la 10 mai, a fost fortat sa aterizeze de urgenta in Moldova intrucat nu avea permis de zbor pe teritoriul Ucrainei. Acesta a ajuns la Tiraspol zburand pe deasupra Romaniei, insa la intoarcere spatiul aerian a fost inchis pentru avionul in care se afla.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri